Λιούνγκμπεργκ: «Οι παίκτες φοβούνται να πάρουν τη μπάλα...»

Λιούνγκμπεργκ: «Οι παίκτες φοβούνται να πάρουν τη μπάλα...»

Κώστας Ζάλιαρης
Λιούνγκμπεργκ: «Οι παίκτες φοβούνται να πάρουν τη μπάλα...»

bet365

Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ διακρίνει μεγάλο θέμα στο κομμάτι της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης των παικτών της Άρσεναλ, λέγοντας μετά την ήττα (2-1) από τη Μπράιτον πως οι ποδοσφαιριστές του σχεδόν φοβούνταν να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους...

Ο υπηρεσιακός προπονητής των «κανονιέρηδων» μετά την απόλυση του Ουνάι Έμερι, έχοντας τον Περ Μερτεσάκερ στο πλευρό του, υπέστη κακή ήττα το βράδυ της Πέμπτης στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του συλλόγου.

Στο χειρότερο σερί του κλαμπ από το 1977 (9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως νίκη), ο Λιούνγκμπεργκ εντόπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα και είπε:

«Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Φοβούνταν να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους, να την κυκλοφορήσουν, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο... Απλά ήταν όλοι στάσιμοι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τίποτα και στο δεύτερο δεν είχαμε ψυχολογία. Αυτό πρέπει να αλλάξει και είναι δύσκολο για κάθε προπονητή όταν οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν ψυχολογία. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι κι αυτοί και ότι αισθάνονται την πίεση...».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα