Νόριτς - Άρσεναλ 2-2: Δεν σήκωσε κεφάλι... (vid)

Gazzetta team
Νόριτς - Άρσεναλ 2-2: Δεν σήκωσε κεφάλι... (vid)

bet365

Η Άρσεναλ δεν πέρασε ποτέ στην μετά-Έμερι εποχή, έσωσε έναν βαθμό απέναντι στην εξαιρετική Νόριτς (2-2), χάρη στους εκπληκτικούς Λένο και Ομπαμεγιάνγκ και έμεινε για όγδοο σερί ματς χωρίς νίκη.

Η εντός έδρας ήττα μεσοβδόμαδα από την Άιντραχτ Φραννκφούρτης για το Europa League ξεχείλισε το ποτήρι στις τραγικές εμφανίσεις και οδήγησε στην απόλυση του Ουνάι Έμερι, σε αναζήτηση νέας προοπτικής.

Το πρώτο δείγμα των «κανονιέρηδων» στη νέα τους εποχή, όμως, μόνο ενθαρρυντικό δεν ήταν, καθώς στο πρώτο ματς υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, η Άρσεναλ μένει και ευχαριστημένη που δεν έχασε στο «Κάροου Ρόουντ» από την εντυπωσιακή επιθετικά Νόριτς (2-2).

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες, είχαν τον έλεγχο του ματς, πλήγωσαν την ευάλωτη άμυνα των Λονδρέζων στις αντεπιθέσεις, με τον Μουστάφι να αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά σε αδύναμο κρίκο, αλλά η παρουσία των Λένο και Ομπαμεγιάνγκ ήταν ικανή να τους κόψει δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ο Γερμανός κίπερ ήταν και ο βασικός λόγος που η Άρσεναλ δεν έφυγε με εντελώς άδεια χέρια, είπε όχι σε τρεις-τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες, με σπουδαιότερες αποκρούσεις αυτές στο 58' και το 60' σε Μακλίν και Πούκι, ενώ επιθετικά το άστρο του Γκαμπονέζου φορ και οι νέες τάσεις του... VAR, έφεραν εκτός έδρας γκολ στην Άρσεναλ μετά τις 30 Σεπτεμβρίου!.

Ο Ομπαμεγιάνγκ συνέχισε να τραβά μόνος του ουσιαστικά το κουπί στη γραμμή κρούσης, φτάνοντας τα 10 γκολ στην Premier League φέτος, όμως στάθηκε τυχερός, όταν στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 29', ο Κρουλ του είπε αρχικά όχι, δίχως όμως το πόδι του να πατά τη γραμμή, κι έτσι έστω και με δεύτερη ευκαιρία, ισοφάρισε σε 1-1 το γκολ του Τέεμου Πούκι από το 21'.

Οι παίκτες του Φάρκε δεν πτοήθηκαν από την ατυχία τους, πήραν ξανά τα ηνία με τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη σε όμορφο πλασέ του Κάντουελ, που σκοράρει για πρώτη φορά back-to-back στην καριέρα του, όμως, ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν και πάλι εκεί, στο 57' για να φέρει το ματς στα ίσια, και να σκοράρει το 10ο γκολ του σε 11 ματς απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες και το 27ο του σε ματς που η Άρσεναλ αγωνίζεται Κυριακή, περισσότερα από κάθε άλλον.

Παρ' όλα αυτά, ουσιαστική αντίδραση από το σύνολο του Λιούνγκμπεργκ δεν ήρθε ποτέ και έτσι η Άρσεναλ έμεινε για έκτο διαδοχικό παιχνίδι στην Premier χωρίς νίκη, χειρότερη επίδοση σε μια σεζόν από το 1994 και όγδοο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, η Άρσεναλ δίστασε ξανά να ανέβει στην 5η θέση, έμεινε στους 19 βαθμούς και στο -7 από την τετράδα και συνεχίζει να προβληματίζει. Από την άλλη, η Νόριτς παρέμεινε προτελευταία, με 11 βαθμούς.

Νόριτς (Φάρκε): Κρουλ, Άαρονς, Τσίμερμαν, Γκόντφρι, Μπάιραμ, Αμαντού, Τράιμπουλ, Κάντουελ (83' Κάντουελ), ΜακΛιν, Ερνάντεζ, Πούκι.

Άρσεναλ (Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Κολάσινατς, Λουίζ, Μουστάφι, Τσέιμπερς, Γουίλοκ (70' Τορέιρα), Τζάκα, Γκεντουζί (78' Σακά), Οζίλ (89' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Ισοδυναμία στο κυνήγι της πεντάδας

Γουλβς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ απέδειξαν ότι βρίσκονται στο ίδιο σημείο, ισότιμοι διεκδικητές της πεντάδας. Στη μεταξύ τους μονομαχία, ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με τις «λεπίδες» να σκοράρουν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία τους στην Premier, μόλις στο 2' με τον Μουσέτ, ο οποίος στο 5ο ματς που ξεκίνησε βασικός φέτος σκόραρε το ισάριθμο τέρμα του. Όμως, αν η Σέφιλντ έχει Μουσέτ, η Γουλβς έχει Ραούλ Χιμένες, με τον Μεξικανό να είναι ο πιο παραγωγικός επιθετικός στο «Νησί» φέτος, να μοιράζει το γκολ ισοφάρισης στον Ντόχερτι στο 64' και να συμμετέχει έτσι στο 21ο του γκολ φέτος σε 25 εμφανίσεις, οδηγώντας την σχετική κούρσα. Όσον αφορά το τι άλλαξε στην κατάταξη, η απάντηση είναι... τίποτα, αφού η ομάδα του Σάντο παρέμεινε ακριβώς κάτω από την 4αδα, αλλά με την Τότεναμ νέα συγκάτοικο και την Σέφιλντ να ακολουθεί αμέσως μετά με 19 βαθμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα