Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Κάνει... δώρο τον τίτλο στους Reds (vid)

Gazzetta team
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Κάνει... δώρο τον τίτλο στους Reds (vid)

bet365

Ο τίτλος για τη Σίτι... χάνεται στο St. James Park, αφού η Νιουκάστλ με το 2-2 την κράτησε ακόμα πιο πίσω στη μάχη με τους Reds.

Όσο ικανή δείχνει στα μάτια των περισσότερων να πραγματοποιήσει το πιο «ηχηρό» comeback στη μάχη του τίτλου, τόσο προσπαθεί να κάνει αδύνατη την αποστολή της η Μάντσεστερ Σίτι.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, παρ' ότι προηγήθηκε δύο φορές και είδε το status της «αλύγιστης» ομάδας να βρίσκεται στην επιφάνεια, δεν άντεξε στο τέλος, με τη Νιουκάστλ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 88' και να στερεί ακόμα μερικές πιθανότητες από τους Πολίτες για το πρωτάθλημα, χαρίζοντας στην Λίβερπουλ προοπτική διψήφιας διαφοράς.

Δύο προβαδίσματα και η τάχιστη απώλεια τους σημάδεψαν την εμφάνιση των πρωταθλητών, οι οποίοι είδαν τον Στέρλινγκ να ανοίγει το σκορ στο 22' και τον Βέλγο μέσο να προσφέρει ανακούφιση στο 82', που δεν κράτησε όμως για πολύ.

Η ομάδα του Στίβεν Μπρους έβαλε δύσκολα στη Σίτι, είχε αποτελεσματικότητα στις καθοριστικές στιγμές και δεν άφησε το παιχνίδι να φύγει από την διεκδίκηση της.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα από το 0-1, ο Βίλεμς στο 25' ισοφάρισε με ωραίο σουτ, αξιοποιώντας για πρώτη φορά μια τελική πάσα του Μιγκέλ Αλμιρόν φέτος, μετά από 23 προσπάθειες του Παραγουανού να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του για γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι τήρησαν τη φιλοσοφία τους, μέτρησαν ποσοστά κατοχής σχεδόν στο 80% (77-23%) και μπόρεσαν να πάρουν ξανά τα ηνία με τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε, μετά από στοπάρισμα με το στήθος κι εκτέλεση-κεραυνό, στο 82', χρίζοντας τον δεύτερο φέτος με τα περισσότερα γκολ+ασίστ στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Βάρντι.

Ωστόσο, χωρίς τον Αγουέρο, τον άνθρωπο που έχει σκοράρει πάνω από το 1/3 των γκολ της Σίτι κόντρα στη Νιουκάστλ τα τελευταία επτά χρόνια, οι Πολίτες λύγισαν, στο 88', με τον πολύπειρο Τζοντζό Σέλβι να εκτελεί επίσης από μακριά με υπέροχο τρόπο, σκοράροντας έξω από την περιοχή για 11η φορά σε 17 τελικές στην καριέρα του, επίδοση που τον κατατάσσει τρίτο όλων των εποχών σε ποσοστό πίσω από Ζινολά και Ρομπέρ.

Μετά από τη νέα απώλεια, η Σίτι που έδειχνε να μην τα παρατά στο ματς με την Τσέλσι, πλέον, βρίσκεται στο έλεος των... κόκκινων διαθέσεων, αφού η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να πιάσει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά και τα πράγματα στην υπόθεση τίτλου, δείχνουν να γίνονται απόύστερα, ακόμα κι αν μπαίνουμε στον Δεκέμβρη.

Νιουκάστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Φερνάντεζ, Κλαρκ, Ντάμετ, Βίλεμς, Άλμιρον, Χέιντεν, Σέλβι, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί, Φερναντίνιο, Στόουνς, Γουόκερ, Ντ. Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεσούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα