Μινιολέ: «Έπρεπε να φύγω, άλλο επίπεδο ο Άλισον»

Gazzetta team
Μινιολέ: «Έπρεπε να φύγω, άλλο επίπεδο ο Άλισον»

bet365

Την χαρά του που πλέον αγωνίζεται εξέφρασε ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και νυν της Κλαμπ Μπριζ Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος παράλληλα παραδέχτηκε ότι δεν κρατάει κακία στους «reds».

Champions League με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr.

Ήταν δύσκολη απόφαση. Ο Σιμόν Μινιολέ, το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε, παρόλο που ήδη ήθελε να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και να πάει κάπου όπου θα παίζει βασικός, να μείνει και να είναι δεύτερος τη τάξει πίσω από τον Άλισον, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε μόλις δύο παιχνίδια ολόκληρη τη σεζόν. Μετά από 204, συνολικά, συμμετοχές με τη φανέλα των «reds» ο Βέλγος τερματοφύλακας αποχώρησε για την Κλαμπ Μπριζ, στην οποία αγωνίζεται ως βασικός, μετράει ήδη 13 παιχνίδια που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ έχει αγωνιστεί και στο Champions League, μέσα από τη διαδικασία του οποίου διεκδικεί την πρόκριση στο Europa League την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal.com», μίλησε για την φυγή του από τη Λίβερπουλ, για την επιστροφή του στην εθνική Βελγίου, την σχέση του με την πρώην ομάδα του αλλά και τον αντικαταστάτη του, Άλισον Μπέκερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την φετινή πορεία της Λίβερπουλ: «Ποτέ δεν αμφέβαλα για εκείνους. Είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα με φοβερούς παίκτες και εξαιρετικά προπονημένη. Αξίζουν την επιτυχία τους και εύχομαι να πάρουν το πρωτάθλημα».

Για την αποχώρησή του από την ομάδα: «Έπρεπε να φύγω. Αλλά ήμουν εντάξει με αυτό. Στη Λίβερπουλ, κερδίσαμε το Champions League πέρυσι και ξέρω πως ήμουν μέρος της επιτυχίας ακόμα και αν δεν έπαιξα σε κάποιο ματς. Θα είμαι πάντα υπερήφανος γι' αυτόν τον τίτλο. Αλλά να σας πω την αλήθεια, προτιμώ να παίζω κάθε παιχνίδι στο βελγικό πρωτάθλημα».

Για τον ρόλο που θέλει να έχει: «Όλοι μου έλεγαν πόσο σπουδαία προσωπικότητα είμαι και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου στα αποδυτήρια. Είναι πολύ τιμητικό αυτό για εμένα ωστόσο, θέλω να είμαι εξίσου σημαντικός και μέσα στο γήπεδο. Στη Μπριζ τώρα είμαι και στα δύο. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις στον πάγκο ως δεύτερος τερματοφύλακας, τόσο δυσκολότερο είναι να επιστρέψεις και να παίξεις σε υψηλό επίπεδο. Κάποιοι μπορούν να συμβιβαστούν με αυτό και δουλεύει καλά. Ωστόσο, εγώ δεν είμαι έτσι».

Για τον Άλισον: «Είναι τόσο μεγάλο ταλέντο. Πως κάποιοι δεν ξεχνούν να κάνουν ποδήλατο; Έτσι και ο Άλισον δεν μπορεί να ξεχάσει πως να παίζει τέρμα. Είναι εκπληκτικός με τη μπάλα στα πόδια και το ταμπεραμέντο του είναι παγκοσμίου κλάσης. Πήρα πολλά όσο ήμουν δίπλα του. Είναι καλό παιδί και σπουδαίος τερματοφύλακας».

Για την εθνική Βελγίου: «Η επιβράβευση του ότι παίζω βασικός ήρθε και στην εθνική μιας και έπαιξα βασικός κόντρα στην Κύπρο. Πάω καλά και υπάρχει κόσμος που το βλέπει αυτό».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα