Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 2-1: Ανατροπή και δεν τα παρατάει... (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 2-1: Ανατροπή και δεν τα παρατάει... (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω της το τραγικό πρώτο εικοσάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Ντε Μπρόινε και Μάχρεζ έκανε την ανατροπή επί της Τσέλσι (2-1), την προσπέρασε στη βαθμολογία και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο -9, δείχνοντας ότι δεν θα τα παρατήσει για τον τίτλο.

Για είκοσι λεπτά, η διεκδικήτρια του τίτλου έμοιαζε να φοράει μπλε... σκούρο. Στο τέλος του 90λεπτου όμως, η Μάντσεστερ Σίτι ντύθηκε εγκαίρως, ξανά, πρωταθλήτρια και με μία πειστική εμφάνιση από το 25' και έπειτα, γύρισε το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι και έστειλε μήνυμα στην Λίβερπουλ ότι δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα.

Απέναντι σε μια Τσέλσι, που υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ατρόμητη και έχει απεριόριστες δυνατότητες για το μέλλον, οι παίκτες του Πέπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό σε ποσοστό κατοχής, μόλις 46%, από την ημέρα που ο Καταλανός ανέλαβε την ομάδα. Παρ' όλα αυτά, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ριγιάντ Μάχρες να χρίζονται σκόρερ και να φτάνουν αθροιστικά τα 7 γκολ και τις 12 ασίστ τη φετινή σεζόν, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν για το σημαντικό τρίποντο, με το οποίο αφ'ενός προσπέρασαν την Τσέλσι στην τρίτη θέση και αφ'ετέρου επανέφεραν τη διαφορά από τη δεύτερη Σίτι στον πόντο και από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στους εννιά.

Σε ένα ματς που έσφυζε από γρήγορο τέμπο από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η Τσέλσι ήταν εκείνη που έδειξε σημάδια κυριαρχίας. Μετά από το πρώτο... αναγνωριστικό πεντάλεπτο στο οποίο η Σίτι απείλησε πρώτη με τον Ντε Μπρόινε, οι παίκτες του Λάμπαρντ έβγαλαν συνεργασίες, πήραν υπό τον έλεγχο τους τον χώρο της μεσαίας γραμμής και εξέθεσαν την ομάδα του Γκουαρντίολα με πέντε τελικές στο πρώτο εικοσάλεπτο και συνεχείς απειλητικές επισκέψεις στα καρέ της. Ώσπου στο 21', ο Ενγκολό Καντέ εκμεταλλεύθηκε την υπέροχη κάθετη του Κόβατσιτς και με εξαιρετική διαγώνια κίνηση στην περιοχή, νίκησε τον Έντερσον με το τελείωμα του και έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του εκπληκτικού Γάλλου μέσου στη σεζόν, ο οποίος σε ρόλο box-to-box αποδίδει περίφημα και έχει σκοράρει σε ισάριθμες προσπάθειες εντός στόχου.

Το γκολ της Τσέλσι, όμως, μάλλον ταρακούνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν άμεσα στο 29' με τον Ντε Μπρόινε και έκαναν το ολικό comeback με τον Μάχρεζ στο 37'. Το κρεσέντο των «πολιτών» μπορούσε να φέρει και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά ο Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από τραγικό λάθος του Κέπα, ο οποίος πάσαρε απρόσεκτα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ως το τέλος, το 3-1 δεν έγινε ούτε στο 93', αφού το VAR ακύρωσε το γκολ του Στέρλινγκ για οφσάιντ και η Σίτι έσπασε την παράδοση που την ήθελε να χάνει από την Τσέλσι όταν βρίσκεται από κάτω της στην βαθμολογία τα τελευταία εννιά χρόνια, ενώ παράλληλα σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Μπλε εκτός έδρας στα επτά παιχνίδια.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Φερναντίνιο, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι (52' Γκουντογκάν), Σίλβα (67' Φόντεν), Μάχρεζ, Αγουέρο (77' Ζεσούς), Στέρλινγκ

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κεπά, Έμερσον (59' Τζέιμς), Τομόρι, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (74' Μάουντ), Καντέ, Πούλισικ, Έιμπραχαμ (74' Μπατσουαγί), Ουίλιαν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα