O Τέρι προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Μουρίνιο στο θέμα Σαλάχ-Ντε Μπρόινε αλλά τα έκανε χειρότερα

O Τέρι προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Μουρίνιο στο θέμα Σαλάχ-Ντε Μπρόινε αλλά τα έκανε χειρότερα

Gazzetta team
O Τέρι προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Μουρίνιο στο θέμα Σαλάχ-Ντε Μπρόινε αλλά τα έκανε χειρότερα

bet365

Υπερασπίστηκε τον Ζοσέ Μουρίνιο ο Τζον Τέρι αναφορικά με την αδυναμία να πάρει το μάξιμουμ από τους δύο σταρ όταν έπαιζαν στην Τσέλσι, αλλά τα επιχειρήματα του... μάλλον δεν πείθουν.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει δεχθεί σκληρή κριτική κατά καιρούς ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει υπάρξει η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί το ταλέντο ανερχόμενων σταρ, όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Μο Σαλάχ και Κέβιν Ντε Μπρόινε κατά τη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι.

Κόντρα, λοιπόν, σε όλα τα επικριτικά σχόλια εις βάρος του νέου coach της Τότεναμ, ο πάλαι ποτέ αρχηγός των «μπλέ» στα χρόνια του «Special One» στον σύλλογο, Τζον Τέρι τάχθηκε υπέρ του, όμως η επιχειρηματολογία του προκάλεσε σύγχυση.

Συγκεκριμένα, ο assistant manager της Άστον Βίλα, δικαιολόγησε τον Μουρίνιο λέγοντας ότι εκείνη την εποχή οι τωρινοί world-class παίκτες δεν είχαν δείξει την ποιότητα τους, όμως, η συνέχεια προκάλεσε ερωτηματικά:

«Στην γενιά μου, είδα παίκτες όπως ο Σαλάχ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα στάνταρ του Μουρίνιο εκείνη την περίοδο. Ήταν πολύ ταλαντούχοι αλλά και πολύ νέοι επίσης. Ο Μουρίνιο δεν είχε χρόνο, όμως, να τους βάζει στην ενδεκάδα ή να βγάζει από αυτήν έναν Νταφ ή έναν Ρόμπεν. Νικούσαμε κάθε εβδομάδα και η δουλειά του κρεμόταν από μια κλωστή».

Το... οξύμωρο της δήλωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Άριεν Ρόμπεν και ο Ντέιμιεν Νταφ αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Τσέλσι ως το 2007 και το 2006 αντίστοιχα. Κι αν το αναχρονιστικό του παραδείγματος που έφερε είχε να κάνει με τους συμπαίκτες που ο ίδιος είχε στο πρώτο πέρασμα του «Μου» από την Τσέλσι, τα «φάουλ» των δηλώσεων του έγιναν πολλά όταν συνέχισε δηλώνοντας:

«Αν έμπαινες μέσα στο γήπεδο και ήσουν 10-20% κάτω από την απόδοση των Νταφ και Ρόμπεν, οι οποίοι σκόραραν 20 γκολ τη σεζόν ο καθένας, δεν υπήρχε πιθανότητα να παίξεις».

Ωστόσο, μια τέτοια δήλωση μπορεί να εκληφθεί μόνο ως υπερβολή, αφού ποτέ ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός και ο Ιρλανδός χαφ δεν συνδυάστηκαν για πάνω από 13 τέρματα σε μία σεζόν, άλλη μια απόδειξη ότι εν προκειμένω δεν είναι να παίρνεις τον Τζον Τέρι και πολύ στα σοβαρά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα