Όταν ο Φιρμίνο σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Λίβερπουλ (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Φιρμίνο σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Λίβερπουλ (vid)

bet365

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στάδιο Έτιχαντ. Ο Φιρμίνο κάνει πρεμιέρα στα γκολ με τα «κόκκινα» και το κοινό τον αποθεώνει.

Ήταν από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του Μπρένταν Ρότζερς. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είχε αφήσει την Μπουντεσλίγκα και την Χόφενχάιμ για να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Λίβερπουλ και, στα πρώτα του παιχνίδια στο Νησί, όλοι αναρωτιόνταν ποια είναι η ακριβής του θέση.

Ούτε καθαρόαιμος επιθετικός, ούτε οργανωτής, ούτε εξτρέμ. Ο Φιρμίνο, χρειαζόταν τον Κλοπ να τον ξεκλειδώσει για να τον κάνει αυτό που είναι σήμερα. Τέσσερα χρόνια μετά, ο «άνθρωπος με το αστραφτερό χαμόγελο», είναι ο «Μπόμπι». Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, ο παίκτης για τον οποίο το Kop έχει συνθέσει ένα από τα πιο ρυθμικά και ευφάνταστα συνθήματα που ακούγονται στα βρετανικά γήπεδα. “There's something that the Kop want you to know” τραγουδάνε οι scousers και ο Φιρμίνο και εκείνος δεν τους απογοητεύει ποτέ.

Ανελέητη πίεση ψηλά, όπως του έχει ζητήσει ο Γερμανός προπονητής, θεαματικές πάσες, απρόσμενες προσποιήσεις και καθοριστικά γκολ.

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά, έπρεπε με κάποιο τρόπο να έρθει η αρχή. Η αφετηρία ήταν στο Έτιχαντ και η 21η Νοεμβρίου 2015, η 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2015/16, μόλις 45 μέρες μετά τον ερχομό του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι είναι ήδη με 2-0 μπροστά στο σκορ στο 23ο λεπτό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι του Μάνουελ Πελεγκρίνι και, λίγο αργότερα, θα έρθει η στιγμή του Βραζιλιάνου.

Ο Φιρμίνο θα «σπάσει το ρόδι» πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ, τριπλασιάζει το σκορ απέναντι στους «πολίτες» και δίνει διαστάσεις θριάμβου στο τρίτο διπλό (είχαν προηγηθεί αυτά με Τσέλσι και Ρουμπίν Καζάν) της ομάδας επί των ημερών του Κλοπ στο «τιμόνι».

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο παίκτης που ήρθε ως ένα μεγάλο στοίχημα και ερωτηματικό στο Νησί, αποτελεί, αν όχι το πιο σημαντικό σημείο στην κορυφή της επίθεσης των «κόκκινων», τότε σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι στο παζλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα