Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Πώς τους πετσόκοψες έτσι ρε Κλοπ; (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Πώς τους πετσόκοψες έτσι ρε Κλοπ; (vid)

bet365

Τέλεια στημένη, διαβασμένη, ψυχωμένη, η Λίβερπουλ καθάρισε εύκολα 3-1 το ντέρμπι τίτλου με τη Σίτι, την άφησε στο -9 και ανακατεύει τα... ξόρκια που θα σβήσουν την κατάρα των 30 χρόνων.

Μάχη τίτλου; Καμία μάχη. Ολα ξεκάθαρα, διαβασμένα, τακτοποιημένα, ευδιάκριτα. Η Λίβερπουλ δεν παιζόταν, δεν αντιμετωπιζόταν. Τουλάχιστον όχι από την τόσο προβληματική -σε άμυνα και τέρμα- Σίτι. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που ο Γιούργκεν Κλοπ μοτιβάρει τη δική του ομάδα, η οποία λειτουργεί πλέον σε ένα αυτόματο mode εξορκισμού της κατάρας. Τα 30 χρόνια μοιάζουν άπειρα. Μετά όμως και από αυτό το μεταξύ τους 3-1, δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς να σταματήσει τους Reds. Ούτε καν ο καταραμένος δικός τους αυτοκαταστροφικός εαυτός.

Ολα ξεκίνησαν αμφιλεγόμενα στο 6' και άνοιξαν μία κουβέντα που δεν κλείνει εύκολα. Χέρι του Μπερνάρντο Σίλβα και στο καπάκι του Αρνολντ. Στο “transition” η μπάλα πήγε στο παπούτσι του Φαμπίνιο, που έβαλε γκολάρα από τα 15 μέτρα. Η φάση έπρεπε να γυρίσει πίσω. Το VAR έδειξε σέντρα και ξεκίνησε η μουρμούρα στα social όλου του κόσμου. Η γκρίνια για την “εύνοια” της Λίβερπουλ θα απογειωνόταν στο 13' με την κεφαλιά του Σαλάχ για το 2-0 και το ήταν δεν ήταν οφσάιντ. Δεν ήταν!

Η Σίτι έδειχνε πιο επιθετική και στο 29' ο Ανχελίνο σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι παρέμεναν πιο επικίνδυνοι στη μεταφορά της μπάλας. Ωσπου στο 51' συνέβη αυτό που... μύριζε, το 3-0. Ο Χέντερσον έκανε ωραία ενέργεια-σέντρα υπήρξε συνδυαστικό λάθος άμυνας-Μπράβο και στο πίσω δοκάρι σκόραρε με κεφαλιά ο Μανέ. Οι Πολίτες βρήκαν γκολ σε φάση διαρκείας (78') που έκλεισε με πλασέ του Μπ. Σίλβα χαμηλά στη γωνία, μα ήταν αργά και η ψαλίδα του αγώνα δεν έκλεινε.

Το θέμα είναι λοιπόν τι μπορεί να γίνει με την ψαλίδα της κορυφής. Στο κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορία της η Λίβερπουλ μοιάζει ασταμάτητη. Δεν χάνει, δεν γκελάρει, συνεχίζει να διευρύνει ένα σωρό δικά της ρεκόρ, αλλά και της Premier League και βγάζει ψυχολογία ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει στο φινάλε. Τουλάχιστον αυτή η Σίτι δεν πείθει ότι μπορεί να την πιάσει. Κάποιος άλλος; Δύσκολα...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (61' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (86' Γκόμες), Μανέ, Φιρμίνο (79' Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (71' Γκάμπριελ Ζέσους).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα