Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1: Τέτοιες ανατροπές... βρωμάνε τίτλο (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1: Τέτοιες ανατροπές... βρωμάνε τίτλο (vid)

bet365

Η Τότεναμ προηγήθηκε στα 54 δευτερόλεπτα, αλλά η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή (2-1) παρέμεινε στο +6 και το πιστεύει κάθε φορά και πιο πολύ. Ρεκόρ με 28 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές.

Εάν νικούσε, θα ισοφάριζε το ρεκόρ της Premier League με 28 βαθμούς στα 10 πρώτα ματς. Το είχαν κάνει άλλοι δύο (Τσέλσι 2005-'06, Σίτι 2011-'12, 2017-'18). Τώρα το έχει κάνει και η Λίβερπουλ και πάει να το διευρύνει, να το κρατήσει μόνη της. Η χρονιά δείχνει ότι θα είναι των ρεκόρ γενικότερα. Το ένα δηλαδή που πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ, ώστε να ξορκίσει την κατάρα των 30 ετών. Το άλλο είναι να βγάζει το μέταλλο ακόμα και όταν στην αρχή στραβώνει το ματς. Οπως με την Τότεναμ, που το γύρισε σε 2-1, παρέμεινε στο +6 από τη Σίτι και κάθε φορά δείχνει να πιστεύει όλο και πιο πολύ στο θαύμα...

Μόλις στα 54 δευτερόλεπτα οι Spurs σόκαραν το “Ανφιλντ”. Ο Σον σούταρε, η μπάλα μέσω Λόβρεν χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κέιν με ψαράκι άνοιξε το σκορ, για να γίνει με 174 γκολ ο 3ος στην ιστορία της ομάδας του (σ.σ.: πρώτος θρυλικός Τζίμι Γκριβς με 266). Στο 24' οι Λονδρέζοι είχαν διπλή ευκαιρία με τους Ντέλε Αλι, Κέιν και από εκεί και μετά γύρισε όλη η εικόνα. Ηταν η στιγμή που προσπάθησε ο Γκασανίγα να σταματήσει μόνος του τη φούρια των Reds.

Ο Αργεντινός πορτιέρο έκανε μυθική εμφάνιση και μέτρησε διπλάσιο αριθμό επεμβάσεων. Ειδικά στο τρίλεπτο 27-'30' σταμάτησε διαδοχικά Σαλάχ, Φιρμίνο, Φαν Ντάικ και Αρνολντ, όλους με τρομερές αποκρούσεις. Στο 48' όμως πήγε να κάνει τη ζημιά ο Σόν, που πέρασε τον Αλισον, μα από πλάγια θέση σημάδεψε το οριζόντιο. Αφού λοιπόν δεν το έκανε ο Κορεάτης επιθετικός, το πλήρωσαν εκείνος και οι συμπαίκτες του.

Ο Χέντερσον βγήκε στην πλάτη της άμυνας ως δεξιός εξτρέμ (52') και το τεελίωσε με το αριστερό, σκοράροντας στην έδρα του για πρώτη φορά έπειτα από 1.414 ημέρες, δηλαδή 68 εντός εμφανίσεις. Στο 74' ο Οριέ έκανα ανόητο και αχρείαστο πέναλτι στον Μανέ. Ο Σαλάχ δεν αστόχησε και η Λίβερπουλ έκανε 12 τις διαδοχικές νίκες στο “Ανφιλντ”, έχοντας μάλιστα αήττητο σερί 45 αγώνων στο σπίτι της. Οσο για την Τότεναμ, με 12 βαθμούς σε 10 ματς βιώνει το χειρότερο ξεκίνημά της με τον Ποκετίνο στον πάγκο, δηλαδή από το 2014-'15.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (77' Μίλνερ), Σαλάχ (85' Γκόμεζ), Μανέ, Φιρμίνο (93' Οριγκί)

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γκασανίγα, Σάντσες, Οριέ (84' Μόουρα), Αλντερβαϊρελντ, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (63' Ν'Ντομπελέ), Ερικσεν (88' Λο Σέλσο), Ντέλε Αλι, Σον, Κέιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα