Μπέρνλι - Τσέλσι 2-4: American dream! (vid)

Μπέρνλι - Τσέλσι 2-4: American dream! (vid)

bet365

Με τον Κρίστιαν Πούλισικ να κάνει χατ-τρικ, ανοίγοντας λογαριασμό στην Premier League, οι Μπλε πήραν 4η σερί εκτός έδρας νίκη και παραμένουν στην 4άδα.

Το φετινό πρωτάθλημα άρχισε για την Τσέλσι με μια 4άρα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford... Γενικά τα πράγματα πήγαιναν όσο πιο στραβά γινόταν για τον Φρανκ Λάμπαρντ αρχικά, αλλά στη συνέχεια έστρωσαν. Και τώρα οι Λονδρέζοι είναι σε διαδικασία... απογείωσης, αφού όλα έχουν αντιστραφεί και πάνε από το καλό στο καλύτερο. Με τον Πούλισικ να κάνει χατ-τρικ και τον Γουίλιαν να βρίσκει δίχτυα κι αυτός, η Τσέλσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία έφτασε στις 4 σερί εκτός έδρας νίκες με τουλάχιστον τρία γκολ στο κάθε τρίποντο και έφτασε στους 20 βαθμούς, όπου είναι και η Λέστερ, με την οποία μοιράζεται την 3η θέση. Και στο Stamford Bridge μάλλον δικαιούνται να αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερη συνέχεια...

Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά από το 21' κιόλας, όλα άλλαξαν. Το λάθος του Λόουτον υπό την πίεση του Πούλισικ είχε ως αποτέλεσμα ο Αμερικάνος να κάνει το 0-1 με διαγώνιο σουτ με το αριστερό εντός περιοχής κι από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Για να είμαστε δίκαιοι, στο 25' χρειάστηκε η απόκρουση του Κέπα σε σουτ του Πίτερς (κόντραρε στον Αθπιλικουέτα) και στο 30' το λάθος του Μπαρνς (δε βρήκε την μπάλα με το κεφάλι από το ένα μέτρο) για να μη γίνει το 1-1, αλλά γενικά η ομάδα του Λάμπαρντ πατούσε καλά και από το 45' πατούσε και σταθερά, αφού ο Πούλισικ ξανά, σουτάροντας με το δεξί αυτή τη φορά, έγραψε το 0-2.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν από αυτά, δεν άλλαξε τίποτα. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήταν πάλι ο Αμερικάνος αυτός που βρήκε δίχτυα, με κεφαλιά στο 56' μετά τη σέντρα του Μάουντ, κάνοντας το 0-3. Κι αφού όλα πήγαιναν μια χαρά για την Τσέλσι, ήρθε αμέσως μετά, στο 58', ο συνδυασμός Κόβατσιτς-Αμπραχαμ-Γουίλιαν για να ανεβάσει το σκορ στο 0-4 ο Βραζιλιάνος με διαγώνιο εντός περιοχής! Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί -βασικά από το πρώτο 45λεπτο αλλά λέμε τώρα...- και το θέμα ήταν αν θα έβαζε 5ο γκολ η Τσέλσι ή αυτό της τιμής η Μπέρνλι. Τελικά έγινε το δεύτερο, με τη σουτάρα του Ροντρίγκες στο 86', για να ακολουθήσει στο 89' το 2-4 από τον ΜακΝιλ (κόντραρε και στον Τομόρι η μπάλα), δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι ίσως και να... Τελικά δεν...

Μπέρνλι (Σον Ντάιτς): Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Χέντρικ (84' Μπρέιντι), Κόρκ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ, Ροντρίγκες, Μπαρνς (63' Βίντρα).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Ζουμά, Αλόνσο (63' Τζέιμς), Κόβατσιστς, Ζορζίνιο, Μάουντ, Γουίλιαν (72' Χάντσον-Οντόι), Πούλισιτς, Αμπραχαμ (70' Ζιρού).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα