Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-0 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-0 (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι απέφυγε τα χτυποκάρδια από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στην Άστον Βίλα. Ο Στέρλινγκ σκόραρε ξανά, το VAR έδειξε γκολ σε περίεργη φάση με τον Ντε Μπρόινε και οι «πολίτες» έφτασαν στο τελικό 3-0. Ξανά το... μπαλάκι της πίεσης στη Λίβερπουλ ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με την Τότεναμ.

Ατλέτικο - Μπιλμπάο με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε πολλή δουλειά μπροστά της με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η Άστον Βίλα στον αγωνιστικό χώρο του Etihad. Οι «χωριάτες» με τρομερή άμυνα αλλά και... απειλητική ταχύτητα όταν έβγαινε μπροστά, έβαλε δύσκολα στη Σίτι που κατάλαβε ότι έπρεπε να βρει τρόπο να προκαλέσει έστω και το παραμικρό ρήγμα στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Η Βίλα είχε τρομερή ευκαιρία στο 23ο λεπτό με τον Έντερσον να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση σε σουτ του ΜακΓκιν και «ριμπάουντ» του Ντάγκλας Λουίζ, ενώ στο 35' ο Τζον Στόουνς έπεσε και μπλόκαρε ένα σουτ του Τρεζεγκέ, με τον ρέφερι ορθά να μην τιμωρεί το χέρι που έγινε εξ επαφής έπειτα από κόντρα στο σώμα του Άγγλου. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους «πολίτες» ήρθε στο 43' με τον Νταβίντ Σίλβα να χάνει έτοιμο γκολ από πάσα πάρε – βάλε του Στέρλινγκ.

Ο τελευταίος, το πήρε πάνω του μόλις έπειτα από 20 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο κι έτσι η Σίτι... πήρε μπρος. Από κεφαλιά πάσα του Γκάμπριελ Ζέσους, ο φορμαρισμένος Άγγλος με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ και αυτό ήταν καθοριστικό για να αποβάλει το άγχος από τους συμπαίκτες του για την αναμέτρηση με το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ. Το παιχνίδι απέκτησε και λίγο πιο γρήγορο ρυθμό, με τη Σίτι να φτάνει σε ακόμα δυο γκολ μέχρι το φινάλε. Βέβαια, χρειάστηκε αρκετά λεπτά το VAR για να πάρει την απόφαση για το 2-0 στο 65'. Ο Ντε Μπρόινε έκανε το γέμισμα με το δεξί, πετάχθηκαν στην πορεία της μπάλας οι Νταβίντ Σίλβα και Στέρλινγκ επηρεάζοντας τη φάση, ο Άγγλος ήταν εκτεθειμένος, αλλά αποφασίστηκε πως το γκολ μετράει κανονικά. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Γκουντογκάν με ωραίο δεξί σουτ στο 70' για να καθαρίσει το ματς. Στο 87' αποβλήθηκε ο Φερναντίνιο με δεύτερη κίτρινη για παρατεταμένο κράτημα στον Ντέιβις, δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Ζέσους και στιγμές πριν την εκπνοή απάντησαν στα δοκάρια οι φιλοξενούμενοι...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Φερναντίνιο, Στόουνς, Μεντί (73' Ανχελίνο), Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκουντογκάν, Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκάμπριελ Ζέσους, Στέρλινγκ (76' Αγουέρο)

Άστον Βίλα: Χίτον, Γκιλμπέρ, Ένχελς, Μινγκς, Τάργκετ, Νακάμπα, Τρεζεγκέ, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίζ, Γκρίλις (84' Ελ Γκαζί), Γουέσλεϊ (71' Ντέιβις)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα