Γουλβς – Τσέλσι 2-5: Μαγεία ο Αμπραχαμ και τα πιτσιρίκια (vid)

Gazzetta team
Γουλβς – Τσέλσι 2-5: Μαγεία ο Αμπραχαμ και τα πιτσιρίκια (vid)

bet365

Ο νεαρός φορ έγινε ο νεότερος στην ιστορία των Μπλε με χατ τρικ και τους οδήγησε στο θριαμβευτικό 2-5 επί της Γουλβς. Και τα 11 γκολ των Λονδρέζων φέτος από U-21 παίκτες.

Ολα δείχνουν ότι η απαγόρευση μεταγραφών που έχει υποστεί η Τσέλσι, θα έχει όχι απλά μεσοπρόθεσμη, αλλά άμεσα ευνοϊκή συνέπεια. Θέλοντας και μη, ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει ρίξει στο παιχνίδι παιδιά από τις ακαδημίες κι εκείνα τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Τάμι Αμπραχαμ που έκανε χατ τρικ και έχοντας πάρει και τα 11 γκολ της σεζόν από U-21 παίκτες, οι Μπλε πέρασαν ισοπεδωτικά από το “Μολινό”, διαλύοντας 2-5 τη Γουλβς.

Το ξεκίνημα έγινε με τη βολίδα του Τομόρι (31') και ήταν το πρώτο τέρμα του με τους μεγάλους, για να ακολουθήσει ο Αμπραχαμ που έγινε ο νεότερος ever της ομάδας με χατ τρικ (34', 41', 55'). Ο νεαρός επιθετικός έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ, ενώ έγινε ο τρίτος U-21 που βάζει σε τρία σερί παιχνίδια της Premier League 2+ γκολ (Ρονάλντο 2006, Ντέλε Αλι 2017).

Ο Αμπραχαμ είχε ωστόσο, ένα γκολ και προς τη δική του εστία (69'), αλλά αυτό δεν μείωσε την εκπληκτική εμφάνισή του. Ο Κουτρόνε μείωσε άδοξα στο 85' με το πρώτο του στην Αγγλία, με τον Μάουντ να χτυπάει για το πέμπτο γκολ στις καθυστερήσεις και να φτιάχνει ονειρικά αυτή την ιστορία με τα πιτσιρίκια της Τσέλσι.

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Βαγιέχο, Κόντι, Σάις, Τραορέ (56' Ντόχερτι), Ντεντόνκερ (45' Κουτρόνε), Νέβες, Μουτίνιο, Οτο, Χιμένες (70' Γκιμπς-Γουάιτ), Ζότα

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ρούντιγκερ (45' Ζουμά), Κρίστενσεν, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (70' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ, Αμπραχαμ (71' Μπατσουαγί).

Πήρε βαθμό στο τέλος η Μπέρνλι
Στο «Amex Stadium», η Μπράιτον πλησίασε στην πρώτη της νίκη μετά από αυτή της πρεμιέρας, ωστόσο η Μπέρνλι αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να παραδοθεί. Η ομάδα του Πότερ προηγήθηκε με ένα υπέροχο γυριστό σουτ του Μόπεϊ στο 51ο λεπτό. Οι «clarets», όμως, ανέβασαν ρυθμό στο τέλος, πίεσαν και ο Τζεφ Χέντρικ (που είχε περάσει αλλαγή) στο 91' με το...πρώτο σουτ της ομάδας του εντός εστίας διαμόρφωσε το 1-1!

«Απέδρασε» απ’ το Σέφιλντ η Σαουθάμπτον

Δύσκολη, όσο και σημαντική νίκη πήρε η Σαουθάμπτον στη Μπράμαλ Λέιν κόντρα στη Σέφιλντ, που συνέχισε τις χαμηλές «πτήσεις» στην Premier League. Ο Ντζενεπό σκόραρε στο 66’ για το προβάδισμα των «Αγίων» και το διατήρησε ως το τέλος, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το κακό σερί των δυο ηττών της ομάδας του Χάσενχουτλ και στέλνοντάς την στους 10 βαθμούς και στο πρώτο μισό του ταμπλό. Αντίθετα η Σέφιλντ γνώρισε την τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και παρέμεινε με μόλις 5 πόντους στην 13η θέση της βαθμολογίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα