Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3: Κορυφή με... 13αρι οι Reds! (vid)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3: Κορυφή με... 13αρι οι Reds! (vid)

Gazzetta team
Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3: Κορυφή με... 13αρι οι Reds! (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 στο ρελαντί της Μπέρνλι, έκανε ρεκόρ με 13 σερί νίκες στο πρωτάθλημα κι επέστρεψε στην κορυφή της Premier League!

Μπορεί να μην έπεισε με την εικόνα της, ωστόσο η Λίβερπουλ ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Οι Reds επικράτησαν εύκολα 3-0 της Μπέρνλι στο Turf Moor, διατήρησαν το απόλυτο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία τους έφτασαν τις 13 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα (η Σίτι έχει το ρεκόρ με 18). Πρωταγωνιστής ο Φιρμίνο με γκολ ασίστ, εκνευρισμένος αποχώρησε από το ματς ο Μανέ.

Ευκαιρία με το... καλημέρα για την Μπέρνλι, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Γουντ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Αντριαν. Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση και στο 5' ο Σαλάχ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Οι Reds είχαν τον έλεγχο, η κατοχή έφτασε το 70%, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21' για να απειλήσουν ξανά. Ο Χέντερσον άλλαξε εξαιρετικά με τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει! Ωστόσο, ένα τετράλεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό για την ομάδα του Κλοπ να... σφραγίσει τη νίκη! Στο 33' ο Αρνολντ έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Γουντ, πήρε τρελή πορεία και κατέληξε στα δίχτυα! Στο 37' ήρθε και το δεύτερο τέρμα, ο Πίτερ έκανε τη γκάφα, ο Φιρμίνο μοίρασε ιδανικά στον Μανέ και ο Σενεγαλέζος με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, από την αρχή της περασμένης σεζόν, κανείς παίκτης των Reds δεν έχει περισσότερα γκολ από Μανέ, Σαλάχ (30 τέρματα). Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των φιλοξενούμενων.

Οι Reds είχαν τον απόλυτο έλεγχο, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους σκορ και όταν έβρισκαν ευκαιρίες απειλούσαν. Ωστόσο, σε δυο περιπτώσεις ο Σαλάχ θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω και δεν μοίρασε σε αμαρκάριστους συμπαίκτες. Βέβαια, στο 80' ο Αιγύπτιος έκανε το αυτονόητο, έδωσε τη σωστή στιγμή στον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 3-0. Η Μπέρνλι έψαξε ένα γκολ, ο Ροδρίγκες ήταν επικίνδυνος, αλλά στην ευκαιρία που το δόθηκε στο 85ο λεπτό νικήθηκε από τον Αντριαν.


Μπέρνλι: Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Λένον, Κορκ, Γουέστγουντ, Μπαρνς (73' Ροντρίγκες), Γουντ, ΜακΝιλ

Λίβερπουλ: Αντριαν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (71' Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (85' Σακίρι), Σαλάχ, Μανέ (85' Οριγκί)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα