Άρσεναλ - Μπέρνλι 2-1

Gazzetta team
Άρσεναλ - Μπέρνλι 2-1

bet365

Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ βρήκαν δίχτυα και η Άρσεναλ έκανε το 2/2 επικρατώντας της Μπέρνλι με 2-1 στο Emirates.

Την περσινή σεζόν Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ είχαν βρει δίχτυα συνολικά 35 φορές με την Άρσεναλ στην Premier League. Ο Γκαμπονέζος στη φετινή πρεμιέρα ήταν εκείνος που οδήγησε τους «Κανονιέρηδες» στη νίκη μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ. Και το Σάββατο το μεσημέρι στο Emirates μαζί με τον Γάλλο επιθετικό ήταν αυτοί που μίλησαν και πάλι καθώς με δικά τους γκολ έδωσαν τη νίκη (2-1) στην Άρσεναλ επί της Μπέρνλι, στο ντεμπούτο του Νταβίντ Λουίζ.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Άρσεναλ με τους παίκτες του Έμερι να ανοίγουν το σκορ στο 13' όταν με πείσμα ο Αλεξάντρ Λακαζέτ κατάφερε να γυρίσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο από εκεί και μετά το ματς δεν κύλησε καλά για τους «Κανονιέρηδες» με την Μπέρνλι να φτάνει στην ισοφάριση λίγο πριν βγει το ημίχρονο (43') με τον Μπαρνς να εκμεταλλεύεται μια κόντρα σε ένα σουτ και να νικάει τον Λένο από κοντά.

Το VAR στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ακύρωσε σωστά γκολ του Νέλσον καθώς ο Μονρεάλ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Έμερι να ρίχνει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Πεπέ στο ματς. Η Άρσεναλ ξεκίνησε να πιέζει και ο Ιβοριανός άσος τροφοδότησε στο 60' τον Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο ο Πόουπ είπε «όχι» στο σουτ του Γκαμπονέζου. Το ίδιο έκανε ο γκολκίπερ της Μπέρνλι και τρία λεπτά αργότερα στο καλοζυγισμένο πλασέ του Θεμπάγιος που είχε πάρει τροχιά για τη γωνία του.

Τελικά στο 64' ήρθε η... τρίτη και η φαρμακερή. Ο Θεμπάγιος επέμεινε, ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε κατά μέτωπο και από τα όρια της περιοχής εκτέλεσε τον Πόουπ βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ (2-1). Οι «Κανονιέρηδες» στα τελευταία λεπτά... έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά όπως και να έχει έκαναν το δύο στα δύο και πηγαίνουν με το απόλυτο στο Άνφιλντ για να αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ την επόμενη αγωνιστική.

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Μονρεάλ, Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Θεμπάγιος (83' Τορέιρα), Γουίλοκ, Γκεντουζί, Ομπαμεγιάνγκ, Νέλσον (46' Πεπέ), Λακαζέτ (71' Κολάσινατς)

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Κορκ, Γκούντμουντσον (72' Λένον), Γουέστγουντ, Μπαρνς, Γουντ (61' Ροντρίγκεζ), ΜακΝιλ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα