Φαν Χάαλ: «Εμπορικός σύλλογος η Μαν. Γιουνάιτεντ, καλύτερη ομάδα η Λίβερπουλ»

Φαν Χάαλ: «Εμπορικός σύλλογος η Μαν. Γιουνάιτεντ, καλύτερη ομάδα η Λίβερπουλ»

bet365

Ο Λουίς Φαν Χάαλ στάθηκε στον όρο «ομάδα» που χαρακτηρίζει στον απόλυτο βαθμό τη Λίβερπουλ, είπε πως η Σίτι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ η κληρονομιά που αφήνει είναι μεγαλύτερη από τα αποτελέσματά του ως προπονητής. Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο και τα λόγια του δεν ήταν και τόσο καλά.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν είναι. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι περισσότερο από μια ομάδα απ' ότι η Μπαρτσελόνα κι η Λίβερπουλ περισσότερο ομάδα από την Σίτι», είπε αρχικά στο «BBC» ο Ολλανδός τεχνικός που πρόσφατα αποσύρθηκε.

«Για τη δική μου φιλοσοφία, η καλύτερη ομάδα θα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω για τη Σίτι επειδή παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Φυσικά αναφέρθηκε και στην καριέρα του, τονίζοντας:

«Η κληρονομιά μου είναι μεγαλύτερη από τα αποτελέσματα. Είμαι ένας προπονητής που έχω σχέσεις, όχι μόνο με τους παίκτες μου, αλλά με τον καθένα στο σύλλογο.

Δεν έχει να κάνει με την εικόνα μου αλλά είμαι πολύ ανθρώπινος. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρχαν πάνω από 40 άτομα στο στο τεχνικό τμήμα. Το ιατρικό τμήμα, ο κόσμος. Είχαν όλοι μια καρδιά για το σύλλογο. Πήγα να δουλέψω ως αναλυτής σ' ένα παιχνίδι με τη Λίβερπουλ κι ο κόσμος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχιζε να φωνάζει το όνομά του. Είμαι περήφανος που αρέσω ακόμη στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή».

Στη συνέχεια μίλησε για τη διαφορά των Μουρίνιο-Σόλσκιερ. Όμως, δεν βλέπει και πολλές, ο Ολλανδός.

«Η βασική διαφορά μεταξύ Μουρίνιο και Σόλσκιερ είναι πως ο Σόλσκιερ νικάει. Αρκετοί προπονητές, όπως ο Μουρίνιο ποτέ δεν δίνουν στους νέους μία ευκαιρία. Ναι, πέντε λεπτά. Ο Σόλσκιερ δέκα λεπτά. Αυτό δεν είναι ευκαιρία, ένα ματς είναι».

Επίσης, ο Φαν Χάαλ στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «εμπορικό σύλλογο».

«Δυστυχώς, μιλάμε για έναν εμπορικό σύλλογο, όχι για ποδοσφαιρικό. Μίλησα με τον Φέργκιουσον γι'΄αυτό και στην τελευταία του σεζόν, είχε επίσης τα ίδια προβλήματα».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα