Σαουθάμπτον - Τότεναμ 2-1

Gazzetta team
Σαουθάμπτον - Τότεναμ 2-1

bet365

Με δυο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα η Σαουθάμπτον ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Τότεναμ, «προσγειώνοντάς» την απότομα έπειτα από την πρόκριση στους 8 του Champions League. «Αντέδρασαν» Κάρντιφ και Μπόρνμουθ, νίκη και για τη Λέστερ.

Η δόξα της πρόκρισης στα προημιτελικά των «αστεριών» και μάλιστα με δυο νίκες επί της Ντόρτμουντ δεν γιορτάστηκε δεόντως από την Τότεναμ, που στην επιστροφή της στο Νησί «σκόνταψε» κόντρα στα προγνωστικά. Η γενναία Σαουθάμπτον πάλεψε μέχρι τέλους και το τελικό 2-1, προϊόν ανατροπής από τα γκολ των Βαλερί και Γουάρντ-Πρόουζ της χάρισαν μια μεγάλη νίκη που την έστειλαν στους 30, ισόβαθμη πλέον με τη Μπέρνλι , η οποία μάλιστα αγωνίζεται την Κυριακή (10/03) στο Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ.

Ο Κέιν στο 26’ πανηγύρισε το 200οστο γκολ της καριέρας του, βάζοντας τους Σπερς σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Οι αλλαγές των «Αγίων» ωστόσο και το αλύγιστο πνεύμα τούς οδήγησε ως το τέλος, με τα γκολ των Βαλερί (76’) και Γουάρντ-Πρόουζ, που σκόραραν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μετά το Ολντ Τράφορντ το προηγούμενο Σάββατο, τους χάρισαν τη νίκη που τους επιτρέπει να βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους, αναφορικά με την προσπάθεια να «ξεμπλέξουν» με τα σενάρια υποβιβασμού.

Σαουθάμπτον: Γκαν, Γιοσίντα, Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Βαλερί, Χόιμπεργκ, Ρομέου (46’ Λονγκ - 73’ Άρμστρονγκ), Μπερτράντ, Γουάρντ-Πρόουζ, Όστιν (46’ Σιμς), Ρέντμοντ

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ-Πίτερς, Σάντσες, Βερτνόγχεν, Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Ντάιερ, Έρικσεν, Σισοκό, Ντέλε Άλι (82’ Γιορέντε), Κέιν, Μόουρα (72’ Σον)

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΚΑΡΝΤΙΦ

Το «τρίποντο» έπειτα από δυο ήττες πανηγύρισε η Κάρντιφ, επικρατώντας με 2-0 της Γουέστ Χαμ και βάζοντας «στοπ» στην ανοδική της πορεία. Ο Χόιλετ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’ με κοντινό σουτ και ο Καμαράσα με κεφαλιά σκόραρε για το 2-0, που έστειλε τους Ουαλούς στους 28 βαθμούς. Αντίθετα οι Λονδρέζοι έμειναν στους 39 και είδαν τη Λέστερ (38) και τη Μπόρνμουθ (37) να μειώνουν τη διαφορά.

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Την πρώτη της νίκη έπειτα από σχεδόν 1,5 μήνα, όπου αντιμετώπισε κατά σειρά τη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ και τη Σίτι πέτυχε η Μπόρνμουθ, φεύγοντας με το «διπλό» από τη Κίκλις Στέιντιουμ, χάρη στα γκολ των Γουίλσον (20’) και Φρέιζερ (66’). Με τον τρόπο αυτό τα «κεράσια» έφτασαν τους 37 βαθμούς στη 12η θέση, ενώ για την τελευταία Χάντερφιλντ, που προετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ, αυτή ήταν η έκτη ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια.

ΜΕ «ΚΑΤΟΣΤΑΡΗ» ΒΑΡΝΤΙ Η ΛΕΣΤΕΡ

Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για 100η φορά με τα χρώματά της και η Λέστερ νίκησε με 3-1 τη Φούλαμ, ανεβαίνοντας στη 10η θέση της Premier League. Ο Τίλεμανς (21’) άνοιξε το σκορ για τις «αλεπούδες», όμως οι Λονδρέζοι ισοφάρισε με τον Αγιτέ (51’), στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν κάποιο βαθμολογικό όφελος έπειτα από έξι συνεχόμενες ήττες. Τελικά αυτή απέβη άκαρπη, αφού ο Άγγλος «killer» σκόραρε δις προς το τέλος της αναμέτρησης (78’, 86’), με το κοινό του Kings Power Stadium να πανηγυρίζει τη νίκη, με την οποία έφτασε τους 38 βαθμούς, στη μέση του πίνακα.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Η Νιούκαστλ βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά έκανε εντυπωσιακή ανατροπή για να φτάσει στη νίκη με 3-2 επί της Έβερτον και να κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κάλβερτ-Λιούιν στο 18’, ενώ στο 32’ έδειξαν να τελειώνουν τα πάντα, όταν ο Ριτσάρλισον έκανε το 0-2, τη στιγμή που ο Ρίτσι είχε χάσει πέναλτι στο 31’ για τις καρακάξες! Στην επανάληψη, όμως, οι παίκτες του Μπενίτεθ ήταν εκπληκτικοί, μείωσαν σε 1-2 με τον Ροντόν στο 65’, ισοφάρισαν με τον Πέρεθ στο 81’, ενώ έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη ξανά με γκολ του Ισπανού στο 84’!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα