Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-1

bet365

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, η Τσέλσι με δύο γκολάρες λύγισε την Νιούκαστλ στο Stamford Bridge (2-1) και πήγε στο +6 στη μάχη του CL.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι βρήκε δύο γκολ το ένα πιο ωραίο από το άλλο με Πέδρο και Γουίλιαν και με τους τρεις βαθμούς που πήρε, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Αρσεναλ από την Γουέστ Χαμ και αύξησε τη διαφορά στους έξι βαθμούς στη μάχη για το Champions League. Πρώτος παίκτης φέτος στην Premier League που πιάνει διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ έγινε ο Εντέν Αζάρ.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Νιούκαστλ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, όμως μόλις στο 9' η Τσέλσι ξεκλείδωσε την άμυνά της. Ο Νταβίντ Λουίζ, χωρίς να βλέπει, πίσω από το κέντρο έκανε μπαλιά-μύθο στον Πέδρο που κατέβασε εκπληκτικά και νίκησε με λόμπα τον Ντουμπράβκα (1-0). Στο επόμενο κομμάτι του ματς οι Μπλε είχαν τον έλεγχο, όμως μετά τα πρώτα 25' η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ανέβηκε και έριξε προειδοποιητικές σε εκείνη του Σάρι. Στο 35' ο Αγιόθε Πέρεθ μετά την κεφαλιά του Ροντόν έφυγε μόνος με τον Κέπα αλλά σούταρε άουτ και πέντε λεπτά μετά η Νιούκαστλ ισοφάρισε όταν μετά το κόρνερ του Ρίτσι, ο Κλαρκ πήρε την κεφαλιά και βρήκε τη γωνία του Βάσκου keeper της Τσέλσι. Το 1-1 έμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους καθώς αμέσως μετά την ισοφάριση, ο Ζορζίνιο έβγαλε μόνο του τον Γουίλιαν αλλά ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Πέδρο να κάνει δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Ντουμπράβκα να αποκρούει και ενώ οι fans στο Stamford Bridge άρχισαν να γκρινιάζουν σε κάθε ευκαιρία, ήρθε ο Γουίλιαν για να χαρίσει ένα τρομερό γκολ. Στο 57' ο Βραζιλιάνος πήρε από τον Αζάρ και με τρομερό curler στο παραθυράκι έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-1). Στο 64' ο Γουίλιαν έφυγε μόνος έπειτα από νέα τρομερή μπαλιά του Νταβίντ Λουίζ αλλά ο Ντουμπράβκα έβαλε τα γάντια του στην μπάλα και στο επόμενο διάστημα η Τσέλσι είχε τον έλεγχο και φρόντισε να μην απειληθεί. Στο 86' από ξανά από αέρος η Νιούκαστλ λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά αλλά η κεφαλιά του Ροντόν πέρασε έξω και το 2-1 έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αλόνσο, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (63' Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν, Πέδρο (81' Χάντσον-Οντόι), Αζάρ (87' Ζιρού).

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Κλαρκ, Λασέλς, Λεζέν, Γέντλιν (82' Μανκίγιο), Ρίτσι, Λόνγκσταφ, Χέιντεν, Ατσου, Αγιόθε Πέρεθ (82' Γιάκομπ Μέρφι), Ροντόν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα