Ζιρού: «Στο Μουντιάλ έπαιξα την άμυνα της ζωής μου»!

Κώστας Ζάλιαρης
Ζιρού: «Στο Μουντιάλ έπαιξα την άμυνα της ζωής μου»!

bet365

Μπορεί να μη σκόραρε, μπορεί να του έχει μείνει απωθημένο που δεν βρήκε δίχτυα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε με τη Γαλλία, ωστόσο, ο Ολιβιέ Ζιρού παραμένει απόλυτα ήρεμος και συνειδητοποιημένος, τονίζοντας πως έφτασε να παίζει όση άμυνα δεν είχε παίξει σε όλη τη ζωή του! Τι λέει για την ψυχική υγεία και τις άδικες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του...

Ο φορ της Τσέλσι, μαζί με τον Ρομπ Γκριν, μίλησαν στα παιδιά σε event που διοργάνωσε η Τσέλσι με αφορμή θέματα ψυχικής υγείας και αυτό που ανέφερε ο διεθνής στράικερ είναι πως «η ηρεμία της ψυχής σου, είναι το 70-80% της επιτυχίας στον αθλητισμό. Δεν έχεις ψυχική υγεία, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν θα πετύχεις όσα θέλεις και όσα στοχεύεις. Θα συμβούλευα τους συλλόγους να δουλέψουν πολύ πάνω σε αυτό το θέμα γιατί στην εποχή μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Παναθηναϊκός και Ατρόμητος παίζουν στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Μιλώντας για τη δική του αντιμετώπιση σε καταστάσεις που βίωσε και πολύ περισσότερο για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του πριν από το Euro του 2016, όταν απλά αντικατέστησε τότε τον Μπενζεμά στην αποστολή των «τρικολόρ» λόγω της εμπλοκής του φορ της Ρεάλ στην υπόθεση του εκβιασμού του Βαλμπουενά με ροζ βίντεο, ο Ζιρού ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα και για την οικογένειά μου. Δεν με αποδοκίμαζαν για τις εμφανίσεις μου, ούτε για τη βοήθεια που πρόσφερα στην ομάδα, αλλά πολύ απλά γιατί ήμουν εγώ εκεί κι όχι ο Μπενζεμά που ήθελαν...».

Όσο για το γεγονός πως δεν σκόραρε στο φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχει ν' απαντήσει σε όλους εκείνους που του το «χτυπούν» ότι: «Ναι, ως επιθετικός είναι ενοχλητικό να μη σκοράρεις, ειδικά σε μια τέτοια διοργάνωση. Πιστεύω όμως ότι αν έλεγε κάποιος στον Κέιν ότι του αφαιρεί τα έξι γκολ που πέτυχε και του δίνει το Μουντιάλ, τότε θα του χάριζε εκείνος και το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Με ενοχλεί, αλλά ξέρω μέσα μου πόσο βοήθησα και τι πρόσφερα στην εθνική ομάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στα ημιτελικά με το Βέλγιο έπαιξα όση άμυνα δεν είχα παίξει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Έφτασα να είμαι στη θέση του 6αριού στο γήπεδο και να κάνω τάκλιν στον Αζάρ στα τελευταία λεπτά».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα