Βιώνοντας την Boxing Day μέσα στο γήπεδο

Gazzetta team
Βιώνοντας την Boxing Day μέσα στο γήπεδο

bet365

Αν για κάτι είναι πραγματικά αξεπέραστο το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι αυτή η μοναδική του γιορτινή ατμόσφαιρα με τα συνεχόμενα ματς μέσα στις γιορτές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Έχοντας βιώσει αυτή την εμπειρία περνώντας περισσότερες από 25 φορές τις γιορτές στο Nησί μπορώ άφοβα να πω ότι αν ποτέ κάποιος σταματούσε τα ματς μέσα στα Χριστούγεννα, στο αγγλικό πρωτάθλημα, θα ήταν σαν να έβγαζε τη ψυχή από το σώμα!

Λάτσιο - Φιορεντίνα Με ειδική προσφορά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πηγαίνοντας το χρόνο πίσω, η πρώτη μου εμπειρία από αγώνες της Boxing Day και γενικώς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που βίωσα στο γήπεδο ήταν το μακρινό 1979 όταν είδα στο «Άνφιλντ» την Λίβερπουλ να κερδίζει με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τότε μέχρι φέτος σε αυτά τα 38 χρόνια δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε μετατρέπει το ποδόσφαιρο στην Αγγλία σε θρησκεία! Αυτή η διαφορετική προσέγγιση με το ποδόσφαιρο να βάζει τα καλά του, ο κόσμος να το διασκεδάζει, ο καιρός να δίνει τον τόνο, πότε με κρύο , πότε με χιόνι αλλά και (σπάνια) με έναν ήλιο που κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του πριν χαθεί πολύ σύντομα, σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τι είναι για αυτούς αυτή η ιεροτελεστία!

Με νέους, και παιδιά με γυναίκες και ζευγάρια, με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που πηγαίνουν στο γήπεδο γιατί έτσι μεγάλωσαν, με τέτοιες εικόνες και παραστάσεις. Και στην Βρετανία οι παραδόσεις είναι πάνω από όλα! Όποιος θέλει ν καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά αγγλικό ποδόσφαιρο ας προσπαθήσει να δει ένα ματς μέσα στις γιορτές σε οποιαδήποτε κατηγορία! Θα προσπαθήσω να διαλέξω πέντε από τα ματς που είδα μέσα στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια στην Αγγλία ειδικά την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων αν και όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις μέσα από τις αναμνήσεις σου γιατί αδικείς αυτά που είναι η ίδια η ζωή σου!

Ξεκινάω με πρώτο και καλύτερο αυτό που είδα στις 26 Δεκεμβρίου του 1979, όταν τελείωνε η δεκαετία των 70's. Η Λίβερπουλ έβαλε τις βάσεις σε εκείνο το ματς για ένα ακόμη πρωτάθλημα κερδίζοντας με γκολ του Άλαν Χάνσεν (με τρομερό σουτ) και του Τζόνσον μία εξαιρετική Γιουνάιτεντ που πάλευε υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Σέξτον και αυτή για τον τίτλο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εικόνες που να σώζονται σε βίντεο από εκείνη την αναμέτρηση.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα