Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αβεβαιότητα για την πώληση, φήμες πως οι Γκλέιζερς δεν θα κάνουν δεκτή καμία προσφορά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αβεβαιότητα για την πώληση, φήμες πως οι Γκλέιζερς δεν θα κάνουν δεκτή καμία προσφορά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αβεβαιότητα για την πώληση, φήμες πως οι Γκλέιζερς δεν θα κάνουν δεκτή καμία προσφορά

bet365

Προσφορές έφτασαν στα κεντρικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα ύψους 5 δισ. ευρώ, αλλά το ενδεχόμενο πώλησης μόνο βέβαιο δεν είναι καθώς σύμφωνα με τους Άγγλους, οι Γκλέιζερς δεν προτίθενται να μεταβιβάσουν εξ ολοκλήρου το κλαμπ.

Η διαδικασία μεταβίβασης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε σε κρίσιμο στάδιο τις τελευταίες εβδομάδες με την κατάθεση προσφορών από τους επίδοξους αγοραστές, στάδιο που εξελίχθηκε σε... θρίλερ καθώς με το πέρας της πρώτης προθεσμίας δεν είχε υποβληθεί καμία επίσημη πρόταση.

Η διορία παρατάθηκε κι έτσι τόσο η πλευρά του Σεΐχη Αλ Γιασίμ από το Κατάρ όσο και αυτή του Σερ Τζίμ Ράτκλιφ προχώρησαν στην επισημοποίηση των προσφορών, ενώ στο κάδρο προστέθηκε και τρίτος υποψήφιος έστω κι ως «αουτσάιντερ», ο Φινλανδός δισεκατομμυριούχος, Τόμας Ζίλιακους.

Παρά όμως τις τρεις επίσημες προτάσεις για την εξ ολοκλήρου μεταβίβαση του συλλόγου οι οποίες ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προθέσεις των Γκλέιζερς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο Άβραμ Γκλέιζερ προβάλλει αντιστάσεις για να συναινέσει σε πλήρη εξαγορά του κλαμπ και η πρόσληψη του Raine Group που επιβλέπει και διαχειρίζεται τη διαδικασία πώλησης αποσκοπούσε απλά στο να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον και τα ποσά που μπορεί να «πιάσει» μια πιθανή πώληση της Γιουνάιτεντ στο μέλλον. Αντ' αυτού, στο μυαλό του μεγαλύτερου από τα έξι αδέρφια της οικογένειας που έχουν μετοχές στο κλαμπ, φέρεται να βρίσκεται η αποδοχή της προσφοράς που έχει καταθέσει επίσημα η Elliott Management, πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μίλαν η πρόταση της οποία αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών και θα επέτρεπε στους Γκλέιζερς αφενός να παραμείνουν στην κεφαλή του συλλόγου και αφετέρου να αποκτήσουν τους απαραίτητους πόρους για την ανακαίνιση του «Ολντ Τράφορντ».

Από την άλλη, ο μικρότερος αδερφός του, Τζόελ Γκλέιζερ, φέρεται επίσης να είναι διστακτικός αλλά πρόθυμος να συμφωνήσει, με απαραίτητη προϋπόθεση ένα τεράστιο οικονομικό deal.

Οι προτάσεις των Αλ Γιασίμ και Ράτκλιφ αγγίζουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και παρ' όλα αυτά οι Γκλέιζερς έχουν θέσει το πωλητήριο στα έξι δισ. ευρώ, βάζοντας πολύ δύσκολα εξαρχής για την υλοποίηση του project.

Η τιμή αυτή θεωρείται υπέρογκη, καθώς είναι δεκαπλάσια των εσόδων με τα οποία οι Κόκκινοι Διάβολοι έκλεισαν τη σεζόν 2021-22. Ενδεικτικά, ο Τοντ Μπόελι αγόρασε την Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι στο πενταπλάσιο των ετήσιων εσόδων της (2,8 δισ.), ένα ποσό που μάλιστα θεωρήθηκε αρκετά υψηλότερο από την αντικειμενική αξία του κλαμπ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπολογίζει την αντικειμενική αξία της Γιουνάιτεντ στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, συνεπώς είναι ευδιάκριτο το πόσο μεγάλη υπεραξία προσπαθούν να εξασφαλίσουν οι Γκλέιζερς προκειμένου να αποχωρήσουν μια για πάντα από τον σύλλογο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα