Μάντσεστερ Σίτι: Δεν θα μπορεί να κάνει έφεση στο CAS αν αποδειχθεί ένοχη για τις παραβιάσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Δεν θα μπορεί να κάνει έφεση στο CAS αν αποδειχθεί ένοχη για τις παραβιάσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Δεν θα μπορεί να κάνει έφεση στο CAS αν αποδειχθεί ένοχη για τις παραβιάσεις

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι αθωώθηκε χάρη στο CAS το 2020 μετά τον πρωτόδικο αποκλεισμό που της επέβαλε η UEFA από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο αν αποδειχθεί ενοχή στη νέα υπόθεση οικονομικών παραβάσεων, αφού η Premier League δεν προβλέπει δικαίωμα έφεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το αγγλικό και διεθνές ποδόσφαιρο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παραπέμφθηκε από την Premier League μετά από πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας για πάνω από 100 οικονομικές παραβιάσεις την εννιαετία 2009-2018.

Πρόκειται για μια απόφαση δίχως προηγούμενο στα χρονικά της PL, μετά από τετραετή έρευνα η οποία άρχισε με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Spiegel» το 2018, μέσω διαρροών εγγράφων τα οποία οδήγησαν προοδευτικά την UEFA το καλοκαίρι του 2020 να επιβάλει διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό στους Σίτιζενς για ουκ ολίγες παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Ο αγγλικός σύλλογος τότε δικαιώθηκε κατόπιν έφεσης στο CAS, με το τελικό πόρισμα να υπογραμμίζει πως οι παραβιάσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Σίτι είχαν παραγραφεί.

Ωστόσο, αυτές οι δύο «διέξοδοι» δεν θα είναι διαθέσιμες για τη Σίτι, αν αποδειχθεί ένοχη από την ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει τις φερόμενες παραβιάσεις για τις οποίες παραπέμφθηκε από την Premier.

Συγκεκριμένα, το νομικό πλαίσιο της Premier League δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα έφεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο για οποιαδήποτε ποινή ή απόφασή της, ούτε αναγνωρίζει την έννοια της παραγραφής, συνεπώς οποιοδήποτε αδίκημα εξετάζεται ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος που σημειώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ενοχής, οι προβλεπόμενες ποινές για τη Σίτι περιλαμβάνουν αφαίρεση βαθμών και εκτείνονται μέχρι και σε αποβολή από το πρωτάθλημα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα