Φούλαμ - Τότεναμ 0-1: Απόδραση με ιστορικό Κέιν για τους Spurs!

Νίκος Κικίδης
Φούλαμ - Τότεναμ 0-1: Απόδραση με ιστορικό Κέιν για τους Spurs!

bet365

Στη βραδιά που ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε τον Τζίμι Γκριβς με 226 γκολ ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ, οι Spurs λύγισαν με 1-0 την Φούλαμ και πλησίασαν στο -3 από την πρώτη τετράδα.

Η ιστορία γράφεται από τους κορυφαίους και ο Χάρι Κέιν έχει κερδίσει με την αξία του αυτό τον τίτλο - παράσημο. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που δεν αποτελεί πλέον μονάχα τον κορυφαίο σκόρερ της εθνικής Αγγλίας, αλλά και το πρώτο... πολυβόλο στην ιστορία της Τότεναμ! Με το γκολ Νο.226 άλλωστε για λογαριασμό των Spurs, ο Κέιν ισοφάρισε τον Τζίμι Γκριβς στην πρώτη θέση των all time σκόρερ του κλαμπ, μα πρωτίστως χάρισε μια πολυπόθητη νίκη με 1-0 απέναντι στη Φούλαμ που έδωσε ξανά ελπίδα στο στρατόπεδο της Τότεναμ για είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Μέχρι να φτάσει ωστόσο σε αυτό το αγχωτικό διπλό, η Τότεναμ.... δεινοπάθησε απέναντι στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα μπήκαν καλύτερα και πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Γιορίς που σταμάτησε τις προσπάθειες των Μπόμπι (10΄) και Χάρισον Ριντ (20΄), ενώ στο 25΄χρειάστηκε και η τύχη στην κεφαλιά του Μίτροβιτς που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όσο το γκολ ωστόσο δεν ερχόταν για τη Φούλαμ, η Τότεναμ ανέβαινε στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα με τον Έμερσον (37΄), προτού οι γηπεδούχοι απαντήσουν με σουτ του Γουίλιαν που εξουδετέρωσε και πάλι ο Γιορίς. Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα παρέμενε στο μηδέν, όταν ξαφνικά μίλησε η κλάση του Κέιν! Στο 45+1΄ο Άγγλος φορ έπαιξε με πλάτη στο τέρμα και έπιασε ένα φανταστικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, γράφοντας το 1-0 για τους Spurs σε ένα κομβικό χρονικό σημείο.

Δέκα λεπτά μάλιστα μετά την επιστροφή των δυο ομάδων για το β΄μέρος, ο Κέιν θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ για να καθίσει μόνος του στον θρόνο των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου, όμως ο Λένο εξουδετέρωσε την κεφαλιά του με σούπερ επέμβαση. Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ρυθμός έπεφτε, με τη Φούλαμ να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στους καλά οργανωμένους Spurs.

Κι αφού ο Γιορίς είπε ξανά όχι και στο φαλτσαριστό τελείωμα του Σόλομον (89΄), η Τότεναμ σφράγισε ένα σημαντικό διπλό που την επανάφερε στο δρόμο των επιτυχιών και στο -3 από την πρώτη τετράδα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα