Μούντρικ: Μετά το deal με την Τσέλσι, ο πρόεδρος της Σαχτάρ δίνει 23 εκατ. ευρώ στους Ουκρανούς στρατιώτες

Newsroom
Μούντρικ: Μετά το deal με την Τσέλσι, ο πρόεδρος της Σαχτάρ δίνει 23 εκατ. ευρώ στους Ουκρανούς στρατιώτες

bet365

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μικαΐλο Μούντρικ ο πρόεδρος της Σαχτάρ ανακοίνωσε ότι δίνει 23 εκατ. στους στρατιώτες της Ουκρανίας!

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του super deal της Τσέλσι με την Σαχτάρ, με τους «Μπλε» να «κλέβουν» τον Μικαΐλο Μούντρικ από την... αγκαλιά της Άρσεναλ δίνοντας του συμβόλαιο ως το 2031 έναντι 70 συν 30 εκατομμυρίων ευρώ, ο πρόεδρος της του ουκρανικού συλλόγου, Ρινάτ Αχμέτοφ, σε επίσημη δήλωσή του για τη μεταγραφή του 22χρονου εξτρέμ, αναφέρθηκε στην έναρξη του project «Heart of Azovstal» (Καρδιά του Αζοφστάλ).

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τα εξής: «Η Σαχτάρ υπέγραψε οριστική συμφωνία με την Τσέλσι και έτσι ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής Μικαΐλο Μούντρικ θα συνεχίσει την καριέρα του με τους Μπλε στο ισχυρότερο εθνικό πρωτάθλημα, την αγγλική Premier League. Ποτέ δεν έκρυψα ότι το όνειρό μου είναι να κατακτήσω ευρωπαϊκά τρόπαια. Αυτό σημαίνει ότι παίκτες όπως ο Μούντρικ θα πρέπει να προσκαλούνται στον σύλλογό μας, στο ουκρανικό πρωτάθλημα, και θα πρέπει να κερδίζουμε ευρωπαϊκά τρόπαια με τέτοιους παίκτες, αντί να τους υποστηρίζουμε, ακόμη και όταν παίζουν στους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου.

Δυστυχώς, αυτό είναι αδύνατο τώρα, καθώς η Ουκρανία μάχεται τον φρικτό και άδικο πόλεμο που διεξάγει εναντίον μας η Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε. Και θα παίξουμε ένα φιλικό με την Τσέλσι στην Donbass Arena στο ουκρανικό Ντόνετσκ. Λόγω του πολέμου στο Ντονμπάς, η Σαχτάρ δεν έχει παίξει στο γήπεδο από το 2014. Το γήπεδο παραμένει αχρησιμοποίητο και κλειστό για το κοινό από τότε που ο σύλλογος αναγκάστηκε να το εκκενώσει».

Και συνέχισε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήρα την απόφαση να ξεκινήσω το Heart of Azovstal, ένα έργο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών. Οι πράξεις γενναιότητάς τους είναι απαράμιλλες στη σύγχρονη ιστορία. Διαθέτω σήμερα 25 εκατομμύρια δολάρια [23 εκατ. ευρώ] για να βοηθήσω τους στρατιώτες μας, τους υπερασπιστές και τις οικογένειές τους. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη διαφόρων αναγκών - από την παροχή ιατρικής και προσθετικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης έως την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων. Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, το έργο θα έχει μια επαγγελματική ανεξάρτητη ομάδα που θα βρίσκεται σε επαφή με τους υπερασπιστές της Azovstal, τις οικογένειές τους, τους παρόχους φροντίδας και τους εθελοντές».

Βρετανικά Μέσα -όπως η Daily Mail- συνδέουν άμεσα τη μεταγραφή του νεαρού εξτρέμ με την άνωθεν οικονομική στήριξη του Προέδρου της Σαχτάρ στους στρατιώτες της Ουκρανίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα