Premier League: Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα στηρίξει ιδιωτικές προσφορές για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ

Newsroom
Premier League: Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα στηρίξει ιδιωτικές προσφορές για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ

bet365

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει οποιεσδήποτε προσφορές ιδιωτικού τομέα από τη χώρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ.

Ενώ το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε την αγορά της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ τον περασμένο χειμώνα, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ είπε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα του έχουν έντονο ενδιαφέρον για τους πιο επιτυχημένους συλλόγους του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τις τράπεζες να δίνουν οδηγίες σχετικά με πιθανή επένδυση ή πώληση.

«Από τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους, αλλά υπάρχει πολύ ενδιαφέρον, όρεξη και πάθος για το ποδόσφαιρο», είπε στο BBC Sport. «Είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες προβολές στη Σαουδική Αραβία και στην περιοχή και έχετε πολλούς οπαδούς της Premier League. Σίγουρα θα το υποστηρίξουμε εάν εισέλθει οποιοσδήποτε [σαουδικός] ιδιωτικός τομέας, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό θα αντανακλά θετικά στον αθλητισμό εντός του βασιλείου. Εάν υπάρχει ένας επενδυτής που θέλει να το κάνει και οι αριθμοί αθροίζονται, γιατί όχι;»

Ο πρίγκιπας δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί να δει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζει στη Σαουδική Αραβία. Ο 37χρονος είναι ελεύθερος αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τη Γιουνάιτεντ αυτή την εβδομάδα και πρόσφατα δήλωσε ότι το καλοκαίρι απέρριψε διετές συμβόλαιο αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων λιρών ετησίως από σαουδαραβική ομάδα. «Θα ήθελα πολύ να δω τον Ρονάλντο να παίζει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας», είπε ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ.

«Θα ωφελούσε το πρωτάθλημα, το αθλητικό οικοσύστημα στη Σαουδική Αραβία και θα εμπνεύσει τη νεολαία για το μέλλον. Είναι πρότυπο για πολλά παιδιά και έχει μεγάλους θαυμαστές στη Σαουδική Αραβία».

Ο Ρονάλντο σκόραρε στη νίκη της Πορτογαλίας με 3-2 επί της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ την Πέμπτη και η Σαουδική Αραβία μπορεί να κάνει τη δική της προσπάθεια για να φιλοξενήσει το τουρνουά. «Ποιος δεν θα ήθελε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο;» είπε ο πρίγκιπας. «Οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο θα ήθελε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων παγκόσμιου τίτλου πυγμαχίας, η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί για sportswashing, μια προσπάθεια να «καθαρίσει» την εικόνα της για το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο ήταν θετικό για τον λαό του έθνους του.

\«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα – όταν κοιτάς τη συμμετοχή στην πυγμαχία, από έξι γυμναστήρια το 2018 σε 57 γυμναστήρια σήμερα. Αύξηση συμμετοχής 300%, το 60% είναι γυναίκες, κάτι που ήταν σοκ για εμάς. Όταν βλέπεις όρεξη από τη νεολαία, άνδρες και γυναίκες, έμαθαν από αυτήν. Αν κάνει τη χώρα καλύτερη και διορθώνει πολλά από τα κοινωνικά ζητήματα που έχουμε όσον αφορά τη συμμετοχή, τότε αυτό είναι ένα όφελος για εμάς».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα