Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-0: Magpies χωρίς φρένα, υπέταξαν και το φάντασμα των Μπλε

Νίκος Κικίδης
Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-0: Magpies χωρίς φρένα, υπέταξαν και το φάντασμα των Μπλε

bet365

Η παραμυθένια πορεία της Νιούκαστλ δεν βρήκε εμπόδιο ούτε κόντρα στην Τσέλσι, με τους Magpies να επικρατούν 1-0 των προβληματικών Μπλε και να κάνουν Χριστούγεννα στην πρώτη τριάδα!

Σαν μια ειρωνική σύμπτωση του χρόνου, το μεταξύ τους αποτέλεσμα αποτυπώνει και την γενικότερη εικόνα που έχουν παρουσιάσει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Από τη μια η Νιούκαστλ που βιώνει το δικό της παραμύθι, απέναντι στην Τσέλσι που πασχίζει να ξυπνήσει από έναν αγωνιστικό εφιάλτη. Μια συνάντηση δυο διαφορετικών κόσμων στο «St James΄Park», με το σκορ... να μην εκπλήσσει! Με το «ξερό» δεξί του Γουίλοκ να υπογράφει φαρδιά πλατιά την αναμέτρηση, οι Magpies επιβλήθηκαν 1-0 των προβληματικών Μπλε για να κάνουν Χριστούγεννα στην πρώτη τριάδα της Premier, τη στιγμή που οι Λονδρέζοι γεύτηκαν τρίτη σερί ήττα και βλέπουν την Ευρώπη να... ξεμακραίνει!

Δεδομένων ωστόσο των... κυβικών της Τσέλσι - σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται - η Νιούκαστλ δεν ρίσκαρε και αποφάσισε να επενδύσει από την αρχή της αναμέτρησης σε ένα πιο συντηρητικό παιχνίδι, στρατηγική που ακολούθησαν ευλαβικά και οι Μπλε. Σαν αποτέλεσμα προέκυψε ένα... άνοστο πρώτο μέρος όπου οι δυο ομάδες ζύγισαν ατού και αδυναμίες του αντιπάλου, δίχως να ανεβάζουν ένταση και διάθεση για να γίνουν απειλητικές. Μοναδική εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Αλμιρόν εντός της περιοχής στο 15΄το οποίο ωστόσο πέρασε πάνω από την εστία του Μεντί.

Η εικόνα και ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν δικαίωναν ούτε στο ελάχιστο την προσμονή των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων για το μεταξύ τους αντάμωμα, όμως οι συνθήκες έμελλε να βελτιωθούν στο β΄μέρος. Η Νιούκαστλ άλλωστε αποφάσισε να αλλάξει σχέδιο και να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερο επιθετική πρωτοβουλία, ρίχνοντας προειδοποιητική βολή με σουτ του Λόνγκσταφ στο 51΄το οποίο εξουδετέρωσε ο Μεντί. Η εικόνα του αγώνα άρχισε προοδευτικά να γίνεται πιο ελκυστική στο μάτι, με τον ανανεωμένο ρυθμό να... παρασύρει μαζί του και τους Μπλε.

Αν ο κέρβερος Πόουπ μάλιστα δεν απογειωνόταν στο 65΄για να αποκρούσει το curler του Γκάλαγκερ, τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά για τους Λονδρέζους, η οποίοι ωστόσο πλήρωσαν για ακόμα μια φορά το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Στο 67΄και έπειτα από υπέροχη κούρσα του Αλμιρόν, ο Γούιλοκ έπιασε φανταστικό μονοκόμματο από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας για το 1-0.

Η Νιούκαστλ είχε βρει αυτό που ήθελε και πλέον ο αγώνας ήταν στα μέτρα της. Μια σέντρα - σουτ του Πούλισικ που προβλημάτισε τον Πόουπ (80΄) δεν ήταν αρκετή για να... σώσει την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ που σε κάθε χαμένη προσπάθεια σαν να έβλεπε το ρολόι να τρέχει αχαλίνωτα και με βλέμμα σκωπτικό προς τη γραπτή του τερματισμού. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Νιούκαστλ να πανηγυρίζει την πέμπτη διαδοχική νίκη της και μαζί την εδραίωση στην τρίτη θέση, τη στιγμή που οι Μπλε έμειναν μακριά από το τρίποντο για πέμπτη σερί αγωνιστική για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2012!

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν (87΄Τάργκετ), Μπερν, Λόνγκσταφ, Μπρούνο Γκιμαράες, Γουίλοκ (85΄Μέρφι), Αλμιρόν, Ζοέλιντον, Γουντ (76΄Γουίλσον)

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Μεντί, Αθπιλικουέτα (46΄Πούλισικ), Τσαλόμπα, Κουλιμπαλί, Λόφτους - Τσικ (7΄Τιάγκο Σίλβα), Χολ (73΄Κουκουρέγια), Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Γκάλαγκερ, Μάουντ (73΄Ζίγιεχ), Μπρόγια (73΄Χάβερτζ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα