Οι σύλλογοι της Premier League σε αδιέξοδο για την πληρωμή των 250 εκατ. λιρών στην Championship

Newsroom
Οι σύλλογοι της Premier League σε αδιέξοδο για την πληρωμή των 250 εκατ. λιρών στην Championship

bet365

Οι σύλλογοι της Premier League διαφωνούν σχετικά με το πόσο κάθε ομάδα πρέπει να συνεισφέρει στα επιπλέον μετρητά που προορίζονται για το EFL.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας ασκεί πίεση στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας, την Premier League, να διανέμει επιπλέον 250 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην Championship , αλλά οι μικρομεσαίοι σύλλογοι της λίγκας θέλουν αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα- και ειδικά αυτοί στο Champions League - να πληρώνουν περισσότερα!

Παρόλο που ακόμη και οι «big 6» σύλλογοι δέχονται ότι μια ευθεία διαίρεση 20 πλευρών δεν θα ήταν δίκαιη για τις λιγότερο ευημερούσες ομάδες του πρωταθλήματος, υπάρχει μια σειρά από διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να γίνει η διαίρεση του ποσού.

Μια πρόταση είναι η αναλογία να είναι ίδια με τον τρόπο διανομής των χρημάτων της Premier League από την τηλεόραση, όπου ο κορυφαίος σύλλογος κερδίζει περίπου 1,7 φορές το ποσό από το εκείνο του συλλόγου που τερματίζει στην τελευταία θέση.

Αυτό θα σήμαινε ότι εάν η διανομή της EFL κόστιζε στον τελευταίο σύλλογο 10 εκατομμύρια λίρες, θα κόστιζε στον κορυφαίο σύλλογο 17 εκατομμύρια λίρες.

Μια άλλη πρόταση είναι οι σύλλογοι του Champions League να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό, καθώς θα ωφεληθούν οικονομικά από το να παίξουν στην κορυφαία διοργάνωση της Uefa.

Όπως αποκάλυψαν οι Times, η επιπλέον διανομή στο EFL θα εξαρτηθεί από αλλαγές ημερολογίου για τη διευκόλυνση της του προγράμματος των ομάδων.

Η κατάργηση όλων των ρεβάνς του Κυπέλλου Αγγλίας και οι ριζικές αλλαγές στο Λιγκ Καπ είναι μέρος των προτάσεων που εξετάζουν οι σύλλογοι της Premier ως μέρος του «New Deal For Football», αν και θα πρέπει να συμφωνηθούν από την FA και την EFL.

Το σχέδιο είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση των μετόχων της Premier League την Τετάρτη (21/9), αν και δεν αναμένεται τελική απόφαση άμεσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.