Premier League: «Πονοκέφαλος» για τις αναβολές, μόλις τρία κενά μέχρι το τέλος της σεζόν

Premier League: «Πονοκέφαλος» για τις αναβολές, μόλις τρία κενά μέχρι το τέλος της σεζόν

bet365

Οι αναβολές αγώνων λόγω του πένθους για τη Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασαν τις 14, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει περιπλέξει το ήδη «φουσκωμένο» καλεντάρι και στην Premier League πονοκεφαλιάζουν για την αναπλήρωσή τους, αφού απομένουν μόλις τρία κενά στο πρόγραμμα κι αυτά μετά τον Απρίλιο!

Στην πιο συμπυκνωμένη αγωνιστική περίοδο εδώ και δεκαετίες, εκτός εκείνης που επηρέασε η πανδημία (2020-21), ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ και το προκαθορισμένο διάστημα πένθους στη μνήμη της έχουν προκαλέσει σοβαρά οργανωτικά προβλήματα για τη φετινή Premier League. Ήδη οι αγώνες που έχουν αναβληθεί φτάνουν τους 14, οι δέκα από την ολόκληρη αγωνιστική που ματαιώθηκε και οι υπόλοιπες τέσσερις που ήταν προγραμματισμένες για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/9), έχοντας σημάνει συναγερμό για το πότε θα οριστούν αυτά τα παιχνίδια, σε μια χρονιά χωρίς... ανάσα λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον προσεχή Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το «Sky Sports», είναι αδύνατον να υπάρξει οποιοσδήποτε ορισμός από τους 14 αγώνες τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία μεσοβδόμαδα, λόγω ευρωπαϊκών Κυπέλλων, League Cup και μιας εμβόλιμης αγωνιστικής (12ης, 18/10). Από τις 13 Νοεμβρίου όποτε και σταματά προσωρινά η δράση, μεσολαβούν μόλις οκτώ ημέρες προετοιμασίας για όλες τις εθνικές ομάδες, καθιστώντας μη εφικτή οποιαδήποτε αναπλήρωση.

Έτσι, μονόδρομος είναι να οριστούν οι αναμετρήσεις μέσα στο 2023. Ωστόσο, οι διαθέσιμες ημερομηνίες κάθε άλλο παρά... περισσεύουν. Μόλις τρία κενά υπάρχουν μεσοβδόμαδα από τον Ιανουάριο ως το τέλος της σεζόν κι αυτά μετά τον Απρίλιο, τα οποία χρησιμεύουν για τους αγώνες των μεγάλων ομάδων που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει εγγυημένο διάστημα για την διεξαγωγή των αγώνων, την ίδια ώρα που η FA προχωρά βάσει σχεδίου για να επαναφέρει τις ρεβάνς σε περίπτωση ισοπαλίας, κανονισμός που είχε ματαιωθεί τις περασμένες δύο σεζόν λόγω Covid.

Αν μέσα σε όλα αυτά συνυπολογιστεί η πιθανή αύξηση των αγώνων που θα αναβληθούν από μια ενδεχόμενη κακοκαιρία, τότε ο κλοιός στενεύει επικίνδυνα και η διοργανώτρια αρχή καλείται να βγάλει... άσο από το μανίκι της για να ολοκληρωθεί βάσει προγράμματος η σεζόν. Όλα αυτά φυσικά προς επιπλέον επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα