Τσέλσι - Τότεναμ 2-2: «Τιμωρός» Κέιν, ξέρανε τους Μπλε στο 90+6΄

Νίκος Κικίδης

bet365

Ο Χάρι Κέιν «εκτέλεσε» την Τσέλσι στην τελευταία φάση του αγώνα και έδωσε το φιλί της ζωής σε μια κατώτερη Τότεναμ για το τελικό 2-2. Πρωτοφανής ένταση και αποβολές στο φινάλε, κόκκινη σε Τούχελ και Κόντε!

Το μεγαλείο της Premier League έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να σε κρατάει στις επάλξεις μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο! Αν ο ρέφερι δεν σφυρίξει, όλα μπορούν να συμβούν και... νεότερος «ιεροκήρυκας» για αυτό το μάθημα έγινε η Τσέλσι! Εκεί όπου όλα έδειχναν πως οι Μπλε θα αναδεικνύονταν και πάλι αφεντικά του Λονδίνου, ο Χάρι Κέιν «χτύπησε» στο φινάλε του αγώνα για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 για την Τότεναμ και να παγώσει το «Σταμφορντ Μπριτζ». Δευτερόλεπτα αργότερα πάντως Τούχελ και Κόντε φρόντισαν να εκτοξεύσουν και πάλι τη θερμοκρασία στα ύψη αφού «αρπάχτηκαν» και αποβλήθηκαν στο φινάλε, βάζοντας την πιο χαρακτηριστική σφραγίδα σε ένα τουλάχιστον... έκρυθμο ντέρμπι.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με το φινάλε της. Οι δυο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρές στον αγωνιστικό χώρο, με την Τσέλσι να παίρνει την κατοχή και την Τότεναμ να οχυρώνεται στην περιοχή της. Μετά το πρώτο τέταρτο ωστόσο, το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό. Αρχικά στο 18΄ο Χάβερτς έριξε προειδοποιητική βολή με πλασέ που απέκρουσε ο Γιορίς και από το κόρνερ ο Κουλιμπαλί έγραψε το 1-0 με φοβερό αεροπλανικό, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα της Τσέλσι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σεσενιόν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για την Τότεναμ να ισοφαρίσει, όμως ο Μεντί τον κέρδισε κατά κράτος στο τετ-α-τετ. Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα ανάκτησαν τον έλεγχο, είχαν κάποιες σκόρπιες ευκαιρίες για να βρουν και δεύτερο γκολ αλλά τίποτα δεν έδινε τη λύση απέναντι στον αμυντικό γρίφο της Τότεναμ. Στο δεύτερο μέρος πάντως η εικόνα άλλαξε! Η Τότεναμ έγινε πιο aggressive κάτι που μεταφέρθηκε και στον πάγκο τη στιγμή της ισοφάρισης. Αφού είχαν προειδοποιήσει με τα χαμένα τετ-α-τετ των Σον (48΄) και Κέιν (61΄), τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 68΄με σουτάρα του Χόιμπεργκ που «καρφώθηκε» στη γωνία του Μεντί.

Ένα γκολ που πυροδότησε έκρηξη στους πάγκους, καθώς ο Κόντε πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στον Τούχελ, με τους δυο άνδρες παραλίγο να έρχονται στα χέρια. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δόθηκε συνέχεια στο ματς, εκεί όπου η Τσέλσι πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 75΄οι Μπλε έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα των Spurs, o Στέρλινγκ σέρβιρε στον Τζέιμς και ο τελευταίος τον ευχαρίστησε για το 2-1.

Ακόμα και τότε ωστόσο, η Τότεναμ δεν είχε καμία διάθεση να τα παρατήσει, άγγιξε το γκολ σε προσπάθεια του Ντέιβις στο 90+4΄και τελικά δικαιώθηκε για την επιμονή της κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Πέρισιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κέιν έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσέλσι και ξέρανε τους Μπλε με σκαστή κεφαλιά. Μια ενέργεια που σφράγισε τον βαθμό για την Τότεναμ και προκάλεσε νέο γύρο έντασης μεταξύ Κόντε και Τούχελ, οι οποίοι... αρπάχτηκαν στην καθιερωμένη χειραψία μετά το φινάλε και αντίκρισαν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα. Με λίγα λόγια... ντέρμπι με τα όλα του!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Λόφτους Τσικ, Ζορζίνιο (73΄Αθπιλικουέτα), Καντέ (85΄Γκάλαχερ), Μάουντ, Χάβερτς (89΄Μπρόγια), Στέρλινγκ (85΄Πούλισικ)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (82΄Μόουρα), Σεσενιόν (58΄Ριτσάρλισον), Χόιμπεργκ, Μπεντανκούρ (82΄Μπισούμα), Κουλουσέφσκι, Σον (82΄Πέρισιτς), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα