Άρσεναλ - Λέστερ 4-2: Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς κάνει τους Gunners να ονειρεύονται

Newsroom
Άρσεναλ - Λέστερ 4-2: Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς κάνει τους Gunners να ονειρεύονται

bet365

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς συστήθηκε με... υποσχέσεις στο κοινό του «Emirates», πέτυχε τα (δυο) πρώτα του γκολ στην Premier και με ισάριθμες ασίστ οδήγησε την Άρσεναλ σε επιβλητική νίκη επί της Λέστερ (4-2).

Κάθε σύγκριση με τον Τιερί Ανρί εμπίπτει στη σφαίρα της ιεροσυλίας. Όταν όμως βλέπεις αυτό το πλαστικό πλασέ του Ζεσούς απέναντι στη Λέστερ, τότε ασυνείδητα και σχεδόν ενοχικά το μυαλό πλημμυρίζει με αναμνήσεις και εικόνες από τον θρύλο της Άρσεναλ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μόνο δεδομένο είναι πως ο Βραζιλιάνος χάρισε θέαμα και υποσχέσεις με το... καλημέρα μπροστά στο διψασμένο κοινό του «Emirates».

Με τα δυο πρώτα του γκολ στην Premier ως Gunner και με ισάριθμες ασίστ, ο Ζεσούς έδειξε τον δρόμο για τους Λονδρέζους που καθάρισαν με 4-2 τη Λέστερ και συνέχισαν με νίκη την πορεία τους στη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αφού μόλις στο 23΄ο Ζεσούς ντύθηκε... Ανρί και με φοβερό πλασέ άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Άρσεναλ στην Premier League. Στο 35΄και έπειτα από αναταραχή στην άμυνα της Λέστερ, ο Βραζιλιάνος χτύπησε και πάλι για το 2-0 και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ που πετυχαίνει «ντοπιέτα» στο εντός έδρας ντεπούτο του στην Premier.

Το αυτογκόλ του Σαλιμπά (53΄) φάνηκε να βάζει προσωρινά ξανά στο παιχνίδι τις Αλεπούδες, όμως η απάντηση των Gunners ήταν άμεση με δράστη τον Τζάκα στο 55΄.Είκοσι λεπτά αργότερα ο Μάντισον έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση για το 3-2, όμως και πάλι η Άρσεναλ ανάκτησε κατευθείαν τη διαφορά των δυο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μαρτινέλι (76΄).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (77 Τίρνεϊ), Όντεγκααρντ, Παρτέι, Τζάκα, Μαρτινέλι, Σακά (84΄Σμιθ Ρόου), Γκαμπριέλ Ζεσούς (84΄Ενκέτια)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουάρντ, Φοφανά, Έβανς, Αμαρτέι (63΄Ντάκα), Καστάνιε, Τζάστιν, Τίλεμανς (63΄Πράετ), Εντιντί, Ντιούσμπερι Χολ, Μάντσισον, Βάρντι (70΄Ιεανάτσο)

Μίτροβιτς και Σα «καταδίκασαν» τη Φούλαμ σε ισοπαλία

Από ήρωας κόντρα στη Λίβερπουλ, σε μοιραίος απέναντι στη Γουλβς. Το χαμένο πέναλτι του Μίτροβιτς στο 81΄στοίχισε στη Φούλαμ, η οποία έμεινε στο 0-0 στο «Μολινό» και έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη στη φετινή Premier League. Σε ένα ισορροπημένο σχετικά παιχνίδι, καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, με με πιο αξιοσημείωτη στιγμή φυσικά το χαμένο πέναλτι του Μίτροβιτς. Η εκτέλεση του Σέρβου ωστόσο δεν ξεγέλασε τον Ζοσέ Σα, ο οποίος φόρεσε την κάπα του ήρωα για τη Γουλβς και της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Λευκή ισοπαλία για Μπράιτον και Νιούκαστλ, χορταστική μοιρασιά στο St. Mary's

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο «Amex Stadium» η Μπράιτον και η Νιούκαστλ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0). Οι δυο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να βρουν το γκολ και η οι «Γλάροι» είχαν δυο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά του ματς. Στο 84' ο Βέλτμαν έπιασε καλό σουτ αλλά ο Πόουπ του είπε «όχι» και στο 86' το σουτ του Πάσκαλ Γκρος πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο «St. Mary's Park» η Σαουθάμπτον βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Λιντς, όμως έβγαλε αντίδραση και έσωσε τον βαθμό (2-2). Μετά από ένα ματς χωρίς σκορ ο Ροντρίγκο χτύπησε δις σε ένα τέταρτο (46' και 60'). Στο 72' ο Αριμπό μείωσε και στο 81' ο Ουόκερ Πίτερς έκανε το 2-2 και έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα