Λίβερπουλ: Η «γηραιότερη» μαζί με την Τσέλσι και οι περισσότεροι 30άρηδες μετά το 1994!

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Η «γηραιότερη» μαζί με την Τσέλσι και οι περισσότεροι 30άρηδες μετά το 1994!

bet365

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της για το νέο πρωτάθλημα της Premier League, η Λίβερπουλ παρέταξε την 11άδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας σε ολόκληρη την πρώτη αγωνιστική, κάτι που ισοφάρισε λίγο αργότερα η Τσέλσι. Έξι 30άρηδες μετά από 28 χρόνια!

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε αρκετά άσχημα και αδύναμα στοιχεία από την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Φούλαμ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Λονδίνο, έχοντας παρουσιάσει ένα αρχικό σχήμα που είχε μέσο όρο ηλικίας στα 28,7 έτη. Αυτός ο αριθμός ματσαρίστηκε μερικές ώρες αργότερα από την Τσέλσι που πήρε τη νίκη (1-0) επί της Έβερτον στο Μέρσεϊσαϊντ.

Οι «κόκκινοι» του λιμανιού και οι «μπλε» του Λονδίνου παρουσίασαν τις «γηραιότερες» ενδεκάδες ολόκληρη της πρώτης αγωνιστικής της Premier League, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κυπελλούχοι είχαν 6/11 ποδοσφαιριστές ηλικίας 30+ όταν ξεκίνησαν το ματς με τους «cottagers»! Αυτό, είναι κάτι που ο σύλλογος είχε να επιδείξει από τον Φεβρουάριο του 1994 και μια αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον!

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ στο προ εβδομάδας ματς του Community Shield κόντρα στη Σίτι στο Λέστερ, είχε μέσο όρο ηλικίας της αρχικής σύνθεσης στα 29 έτη και τις 315 ημέρες, πράγμα που έκανε την 11άδα την γηραιότερη στην ιστορία του κλαμπ από το 1953!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα