Κριστιάνο Ρονάλντο: Σπρώχνοντας κάτω απ' το χαλάκι τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σπρώχνοντας κάτω απ' το χαλάκι τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σπρώχνοντας κάτω απ' το χαλάκι τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Λάμψη, άστρο, γκολ, όλα τα βλέμματα πάνω του. Σε μια Γιουνάιτεντ που στηριζόταν αποκλειστικά σ' εκείνον. Γιατί δεν είχε τίποτα άλλο. Ο Κριστιάνο έκανε την ομάδα να φανεί, παράλληλα, όμως, φανερώθηκαν και όλα τα στραβά της...

Τον περασμένο Σεπτέμβρη στην επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ», ο κόσμος παραληρούσε. Ο Σερ Άλεξ χαμογελούσε. Εκείνος αισθανόταν το ρίγος της συγκίνησης. Της μοναδικότητας της στιγμής. Όλα ήταν υπέροχα. Φορούσε ξανά τα κόκκινα και βρισκόταν στο αγαπημένο του γήπεδο. Μπροστά στον κόσμο που τον λατρεύει. Εκείνη η περιγραφή του Peter Drury, θα μείνει στα χρονικά ως μια από τις καλύτερες ever.

Μερικούς μήνες αργότερα, όλα πλέον έχουν αλλάξει. Ο Κριστιάνο το πάλεψε μέχρι τέλους. Δεν του βγήκε. Ή μάλλον, του βγήκε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε ή τα είχε σκεφτεί. Ήταν τρομερά διαφορετικά. Και δίχως να βλέπει τη φιλοδοξία που θα ήθελε να έχει μεταδώσει στο κλαμπ, ζητάει ν' αποχωρήσει. Γιατί στα 37, έχει ακόμα την δυνατότητα και τη νοοτροπία για το κυνήγι κάθε κορυφής...

  • Η παρουσία του έκανε τη Γιουνάιτεντ να δείξει την «γύμνια» της

Η πιο λογική και συνηθισμένη σκέψη όλων των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ήταν για τον τρόπο που θα τελείωνε τη χρονιά η ομάδα αν δεν ήταν και ο Ρονάλντο παρών. Ο Πορτογάλος έδωσε αέρα, αυτοπεποίθηση, θάρρος και θράσος στους «κόκκινους διαβόλους». Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, γνώριζαν πως αφού ο Κριστιάνο ήταν εκεί, θα υπήρχε πάντοτε κάποιος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Η δική του λάμψη και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ξεχώριζε. Οι στιγμές που θα έπαιρνε τη μπάλα και με πείσμα θα έκανε την ατομική ενέργεια με απώτερο σκοπό την τελική προσπάθεια και τον τρόπο με τον οποίο θα σκόραρε.

Ο Κριστιάνο ήταν εκεί ουσιαστικά για να παίρνει από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του το βλέμμα του κόσμου στα άσχημα και να μην φορτώνεται μεγαλύτερο βάρος στους ώμους τους. Όμως, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι και πνευματικά ίσως τον κούρασε κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν. Άρχισε να «σκάει». Παρέμεινε απόλυτος επαγγελματίας και έδειξε πως μέσα από το ποδόσφαιρο ξεπερνά κάθε δυσκολία, όπως αυτή η τραγωδία που τον βρήκε με τον χαμό του μικρούλη από τα δίδυμα της Χεορχίνα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να πάρει κι εκείνος το ψυχολογικό boost που αναζητούσε. Στη Γιουνάιτεντ μόνο έδινε. Δεν μπορούσε να πάρει τίποτα πίσω...

  • Η κόντρα με τον Μέσι στο μυαλό του

Αμοιβαίος σεβασμός. Δεδομένο. Εκείνο το φαγητό που είχαν πει πως θα φάνε κάποια μέρα μαζί, ακόμα τους περιμένει. Αμφότεροι δοκιμάζουν πλέον διαφορετικά πράγματα στην καριέρα τους. Ο Λίο έφυγε από την Βαρκελώνη και είναι πλέον στο Παρίσι, βιώνοντας μια μετριότατη πρώτη σεζόν στο «Παρκ ντε Πρενς», τη στιγμή που ο Κριστιάνο στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν ο απόλυτος άρχοντας, αλλά απελπιστικά μόνος. Ο CR7 ίσως και να έχει στο πίσω μέρος του μυαλό του πως θέλει να παραμείνει σε περίοπτη θέση στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα σε κάθε πτυχή, διοργάνωση και κομμάτι του αθλήματος, μέχρι και την τελευταία ημέρα της καριέρας του.

Για τη Χρυσή Μπάλα ενδεχομένως να μη σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει και πολλά, με τον Αργεντινό να μετράει 7 βραβεία έναντι των 5 του Πορτογάλου, ο οποίος φαίνεται πως έχει ανοίξει και μια κόντρα με το France Football αδιαφορώντας πλέον για την ετήσια εκδήλωση. Ωστόσο, ο Ρονάλντο θέλει Champions League. Όσο το θέλει και ο Μέσι με την Παρί και το έχει βάλει στόχο με τη νέα του ομάδα.

Στη διοργάνωση ο νυν ηγέτης της Γιουνάιτεντ έχει 141 τέρματα και ο Μέσι ακολουθεί με 125. Αν παραμείνει στο Μάντσεστερ, την επόμενη σεζόν θα βλέπει τον αρχηγό της «αλμπισελέστε» να μειώνει αυτή την απόσταση. Και δεν το θέλει με τίποτα. Και μπορεί να μετράει πέντε κατακτήσεις, όμως, ο CR7 είναι αχόρταγος. Και αυτό το κίνητρο που ψάχνει, αυτή τη στιγμή δεν του το προσφέρει η Γιουνάιτεντ.

  • To Big-5 θα χαρεί αν τον δει να φεύγει ή θα... γλυκαθεί η Τσέλσι

Στα 37 του είναι ασταμάτητος. Το κατάλαβαν όλοι (και) στην Premier League. Εκεί όπου προτού κάποιον τον δουν στο χορτάρι, αρχίζουν ν' αμφιβάλλουν για την ικανότητά του να τα βάλει με το τρομερά δυνατό physical game σε μεγάλη ποδοσφαιρικά ηλικία. Και ο Κριστιάνο τους αποστόμωσε ξανά. Γιατί αυτό ξέρει να κάνει. Και πλέον ουδείς θα μπορεί να αμφισβητήσει οτιδήποτε γύρω από τα όσα μπορεί να πετύχει. Οι σκέψεις του για το top επίπεδο στο οποίο θέλει να βρίσκεται και για την δυνατότητα να διεκδικεί τίτλους, έχουν ως μια από τις αφορμές και τα γκολ που έχει πετύχει απέναντι στο... Big-5, εξαιρουμένης της Γιουνάιτεντ.

Στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022 ο Πορτογάλος αστέρας σκόραρε συνολικά 18 φορές στο πρωτάθλημα, όντας φυσικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ, τα 8 από αυτά τα τέρματα ήρθαν απέναντι στις ομάδες που απαρτίζουν το Big-6 του αγγλικού πρωταθλήματος μαζί με τη δική του. Ο big-game player ήρθε να πλαισιώσει τον game-changer, Μπρούνο Φερνάντες, μόνο που ο τελευταίος έκανε πολύ μέτρια χρονιά και δεν κατάφερε να στηρίξει όσο θα έπρεπε τον συμπατριώτη του. Βέβαια, εκτός από βραδιές όπως εκείνη με το 3-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο ή το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στα «σπιρούνια» στο Μάντσεστερ, ήρθαν και «κατραπακιές» όπως η τριάρα από την Άρσεναλ και τα «χαστούκια» από τη Λίβερπουλ, όπου απουσίαζε.

Η Τσέλσι, πάντως, θα έχει να το λέει. Ο Κριστιάνο κατάφερε να μείνει «άσφαιρος» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» γι' ακόμα μια χρονιά και ουδέποτε στην καριέρα του στα 20 χρόνια που βρίσκεται στα γήπεδα, έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ίσως βέβαια και να μη συμβεί ποτέ αυτό, αν οι φήμες για το βλέμμα των «μπλε» στον CR7 και οι επαφές του Μπόελι με τον Μέντες τραβήξουν τον παίκτη στο Λονδίνο. Ουδείς γνωρίζει αν θα ήθελε ο Κριστιάνο να παίξει ως αντίπαλος της Γιουνάιτεντ, όμως, αν ένα πρότζεκτ τον δελεάσει και του προσφέρει... κορυφές και καλά χρήματα, το πράγμα πάντα αλλάζει.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα