Οπαδοί της Έβερτον και της Λίβερπουλ μαζί, ενάντια στη φτώχεια (vid)

Newsroom
Οπαδοί της Έβερτον και της Λίβερπουλ μαζί, ενάντια στη φτώχεια (vid)

bet365

Οι οπαδοί της Έβερτον και της Λίβερπουλ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη φτώχεια, φροντίζοντας για την κοινότητά τους.

Ξεκίνησε με τη συλλογή φαγητού έξω από το Goodison Park σε έναν εντός έδρας αγώνα της ομάδας και εξελίχθηκε σε... μόνιμη συνήθεια έξω από κάθε εντός έδρας παιχνίδι των «ζαχαρωτών». Μια συνήθεια που υιοθέτησε και η συμπολίτισσα Λίβερπουλ. Οι οπαδοί της Έβερτον και της Λίβερπουλ φέρνουν δωρεές σε αγώνες, τις οποίες οι εθελοντές μοιράζουν στη συνέχεια σε τράπεζες τροφίμων στις κοινότητές τους.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν χωρίς φαγητό για μια ολόκληρη μέρα τον περασμένο μήνα επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο και αποκαλύπτει τον «καταστροφικό» αντίκτυπο της κρίσης στο κόστος ζωής.

Δημοσιογράφοι της Guardian πέρασαν μια εβδομάδα με τους οπαδούς που φροντίζουν για την κοινότητά τους, και τους κατέγραψαν καθώς τακτοποιούσαν τις δωρεές και ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, τους καλοκαιρινούς μήνες

«Για 90 λεπτά έχουμε μία από τις πιο μεγάλες εχθρότητες στον αγωνιστικό χώρο, που υπήρχε πάντα και θα υπάρχει αλλά έξω από το γήπεδο, πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο αληθινός εχθρός», δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Ιαν Μπερν που στηρίζει τις προσπάθειες των οπαδών.

«Δεν είναι κάποιος που μιλά σε διαφορετική διάλεκτο, ή κάποιος που φορά τη φανέλα ενός άλλου κλαμπ, ο εχθρός πρέπει να είναι οι άνθρωποι που βάζουν την τάξη μας στην κατάσταση που είναι τώρα. Έχουμε 12 εκατομμύρια ανθρώπου που δεν μπορούν να φέρουν ένα γεύμα στο τραπέζι τους. Έχουμε εκατομμύρια παιδιά να πεινούν και ανθρώπους που δεν αντέχουν οικονομικά να ζεστάνουν το σπίτι τους. Σε αυτά πρέπει να στοχεύσουν όλες οι δράσεις», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα