Premier League: Εξετάζει σεκιούριτι «σπρίντερ» για την αποφυγή εισβολών

Κώστας Τόπας
Premier League: Εξετάζει σεκιούριτι «σπρίντερ» για την αποφυγή εισβολών

bet365

Η Premier League εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης εκπαιδευμένων σεκιούριτι «σπρίντερ» («pitch runners»), προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή οπαδών στα γήπεδα.

Μετά την τελευταία εισβολή των οπαδών της Έβερτον στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η Premier League θα αναλάβει δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου. Οπως αποκάλυψε η Daily Mail, η διοργανώτρια αρχή εξετάζει την ύπαρξη ειδικά εκπαιδευμένων σεκιούριτι «σπρίντερ» («pitch runners»), οι οποίοι θα φορούν ποδοσφαιρικά παπούτσια, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και να έχουν την άνεση να τρέξουν γρήγορα ώστε να αποτρέψουν τους εισβολείς.

Η Premier League έχει ήδη ενημερώσει όλες τις ομάδες, ενόψει της νέας σεζόν, ενώ για την τελευταία αγωνιστική ζητήθηκε να προσδιορίσουν τα σημεία του γηπέδου που υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο εισβολής οπαδών, για να προστατεύουν τους παίκτες και τους προπονητές.

Οπως επίσης, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια, η Premier League αποφάσισε πριν από κάθε παιχνίδι να ακούγονται από τα μεγάφωνα των γηπέδων προειδοποιήσεις για τις συνέπειες της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα