Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-0: Μόνο με... θαύμα στο Champions League οι Κανονιέρηδες (vid)

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-0: Μόνο με... θαύμα στο Champions League οι Κανονιέρηδες (vid)

bet365

Μέσα σε τέσσερις μέρες, το «τρένο» της Άρσεναλ εκτροχιάστηκε από τις ράγες του Champions League. Μετά την ήττα από την Τότεναμ, οι Κανονιέρηδες υποτάχθηκαν στην έδρα της Νιούκαστλ (2-0) και μόνο με «αυτοκτονία» των Σπερς θα τερματίσουν στην τετράδα.

Καθίζηση λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού για την Άρσεναλ κι ο στόχος της τετράδας χάνεται στο... νήμα. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα απέτυχε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, καθώς μετά το ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ, γνώρισε την ήττα με κάτω τα χέρια στην έδρα της Νιούκαστλ (2-0) και έδωσε στους Σπερς την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Champions League την τελευταία αγωνιστική απλά και μόνο με μια ισοπαλία στην έδρα της ουραγού Νόριτς.

Η ομάδα του Έντι Χάου δεν είχε πάρει βαθμό απέναντι στις ομάδες του Top-5 φέτος ανεξαρτήτως έδρας και τελικά «πλήγωσε» τους Κανονιέρηδες στο πιο καθοριστικό σημείο. Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου είχε τον έλεγχο και την υπεροχή, αλλά όχι και τις μεγάλες φάσεις για να σκοράρει, η Άρσεναλ «προδόθηκε» στο 55' από αυτογκόλ του Γουάιτ με προβολή και το έργο των παικτών της έγινε αυτόματα δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καρακάξες ήταν ξεκάθαρα ανώτερες και μετά το 1-0 έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους, υποχρεώνοντας τον Ράμσντεϊλ σε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις.

Και τελικά, ο Μπρούνο Γκιμαράες σφράγισε τον θρίαμβό τους στο 85', γκρεμίζοντας παράλληλα τα όνειρα της Άρσεναλ για επιστροφή στο Champions League, αφού θα χρειαστεί να νικήσει την Έβερτον στο «Emirates» την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα η Νόριτς να της κάνει το πιο απρόσμενο δώρο, νικώντας την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (39' Σοάρες), Γκάμπριελ (53' Πέπε), Γουάιτ, Ταβάρες (62' Λακαζέτ), Τσάκα, Ελνένι, Οντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου (53' Μαρτινέλι), Ενκέτια, Σάκα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα