Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζιντσένκο κάλεσε 10χρονο πρόσφυγα σε προπόνηση

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζιντσένκο κάλεσε 10χρονο πρόσφυγα σε προπόνηση

Κώστας Τόπας
Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζιντσένκο κάλεσε 10χρονο πρόσφυγα σε προπόνηση

bet365

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε σε έναν πιτσιρικά με καταγωγή από την Ουκρανία, ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο.

Ο Ουκρανός ακραίος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι κάλεσε στην προπόνηση της ομάδας του, έναν 10χρονο Ουκρανό πρόσφυγα κι ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών από τη συνάντησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός είναι ένας από τους περισσότερους από 19.500 Ουκρανούς πρόσφυγες που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

«Αυτός είναι ο Αντρί. Είναι 10 ετών. Σήμερα είναι ήδη ασφαλής. Όπως οι περισσότεροι Ουκρανοί, αυτός και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου. Άλλες 75 μέρες πριν, αυτό το αγόρι ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής και προπονήθηκε αμέριμνο με την ομάδα του. Σήμερα ονειρεύεται μόνο ένα πράγμα - την ειρήνη στη χώρα μας.

Ονειρεύεται για την κανονική ζωή στο σπίτι. Με πονάει πολύ που λόγω του πολέμου στη Ρωσία, υπάρχουν πολλά παιδιά σαν τον Αντρίι στην Ουκρανία σήμερα.

Στερείται την παιδική ηλικία, και ακόμη χειρότερα - τη ζωή. Πιστεύω ότι η μέρα της ουκρανικής μας νίκης θα έρθει σύντομα. Και όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να ξαναζήσουν τα ξέγνοιαστα παιδικά τους χρόνια, γεμάτα παιδικά όνειρα και θετικά συναισθήματα, που σήμερα για λίγα λεπτά θα μπορούσε να νιώσει ο Αντρίι στην προπόνηση της», έγραψε σε ανάρτήσή του ο Ζιντσένκο.

Ο νεαρός μπακ των Πολιτών, έχει επανειλημμένα ζητήσει να σταματήσει η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, εξαπολύοντας μάλιστα κι επίθεση εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον Φεβρουάριο, ο Zinchenko δημοσίευσε μια φωτογραφία του Πούτιν στην ιστορία του στο Instagram, δίπλα στη λεζάντα: «Ελπίζω να πεθάνεις με τον πιο οδυνηρό θάνατο, κάθαρμα».

@Photo credits: zinchenko_96
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα