Τσέλσι: Μεγάλο φαβορί ο Μπόελι, κλείνει το deal με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια λίρες

Τσέλσι: Μεγάλο φαβορί ο Μπόελι, κλείνει το deal με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια λίρες

Τσέλσι: Μεγάλο φαβορί ο Μπόελι, κλείνει το deal με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια λίρες

bet365

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και συνιδιοκτήτης τωνΛος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι είναι το μεγάλο φαβορί για την εξαγορά της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το deal κλείνει με ένα ποσό μεγαλύτερο από 3,5 δισεκατομμύρια λιρες!

O Τοντ Μπόελι κερδίζει την κούρσα της απόκτησης της Τσέλσι, με το deal να ξεπερνά τα 3.5 δισεκατομμύρια λίρες. Παρά τη δραματική απόπειρα «αρπαγής» από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βρετανίας, τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο Μπόελι έπεισε με το πλάνο του και σύμφωνα με την Τelegraph θα είναι το νέο αφεντικό των «Μπλε».

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από τον όμιλο, την Τσέλσι ή την αμερικανική εμπορική τράπεζα Raine Group, η οποία διαχειρίζεται την πώληση, πηγές τονίζουν πως τις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Αλλωστε, ο Στίβεν Παλιούκα και ο Σερ Μάρτιν Μπρόουτον, ενημερώθηκαν ότι δεν προχωράνε στην τελική φάση. Η προσφορά του Ράτκλιφ (4,25 δισεκατομμύρια λίρες), η οποία υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής, προκάλεσε σύγχυση σχετικά με τη διαδικασία πώλησης, ωστόσο αποδεικνύεται πως ο Μπόελι ήταν αρκετά ισχυρός για να χάσει το προβάδισμα.

Πλέον το «consortium» του Αμερικανού επιχειρηματία, στο οποίο συμμετέχους ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βις και ο Βρετανός επενδυτής ακινήτων Τζόναθαν Γκόλντσταϊν θα μπει σε αποκλειστικές συζητήσεις για την αγορά του κλαμπ και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (πέντε έως επτά ημέρες) κανείς ενδιαφερόμενος δεν θα μπορεί να κάνει πρόταση στην Raine Group. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία τότε η πρόταση του Ράτκλιφ θα μπορούσε να επανέλθει στο προσκήνιο. Θυμίζουμε πως για να κλείσει το «deal» εκτός από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα πρέπει να δώσει το «πράσινο» φως και η βρετανική Κυβέρνηση, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον Ρώσο ολιγάρχη.

Το «who is who» του Τοντ Μπόελι

Ο Μπόελι διαχειρίζεται το 60% της εταιρείας επενδύσεων Eldridge Industries, αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την οποία διαχειρίζεται τις περισσότερες από τις επενδύσεις του, εκτός από τους Ντότζερς και τους Λέικερς που είναι ιδιωτικές επενδύσεις.

Το 2019, η Μπόελι είχε καταθέσει προσφορά 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση της Τσέλσι, η οποία απορρίφθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Αμερικανός δεν έβγαλε την ιδέα της εμπλοκής στο ποδόσφαιρο από το μυαλό του και σε μια συνέντευξη στο Bloomberg είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί διοικητικά με ομάδα της Premier League.

«Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το αμερικανικό ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη "ποδόσφαιρο". Είναι γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο προϊόν στον κόσμο. Είναι 90 λεπτά, επομένως έχει ένα υπέροχο χρονοδιάγραμμα. Το πάθος που έχουν οι φίλαθλοι για τη δραστηριότητα και το άθλημα και τις ομάδες είναι απαράμιλλο. Έτσι, όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι τι προσπαθείς να χτίσεις με αυτές τις ομάδες, προσπαθείς πραγματικά να το κερδίσεις και να γίνεις μέρος μια κοινότητας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ο Μπόελι κατέχει το 20% της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, έχει ποσοστό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, Λος Άντζελες Σπαρκς του WNBA, ενώ τον Ιούλιο του 2021 μαζί με τον Μαρκ Ουόλτερ απέκτησε το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς. Μία από τις επενδύσεις του είναι το εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite. Εκτιμάται ότι έχει προσωπική περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα