Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 5-1: Πεντάρα στο ρελαντί με «φονικό» Ζεσούς (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 5-1: Πεντάρα στο ρελαντί με «φονικό» Ζεσούς (vid)

bet365

Με τον... φευγάτο Γκαμπριέλ Ζεσούς να κάνει πράγματα και θαύματα με καρέ τερμάτων, η Σίτι διέλυσε 5-1 τη Γουότφορντ και αποσπάστηκε στο +4 από τη Λίβερπουλ, πέντε «στροφές» πριν από το φινάλε. «Βύθισε» τη Νόριτς η Νιούκαστλ, βαθμός για Βίλα.

Μπορεί το μέλλον του να παρουσιάζεται μακριά από το Μάντσεστερ, όμως εκείνος φρόντισε να δώσει μια ξεχωριστή παράσταση μπροστά στο κοινό του «Έτιχαντ» πριν από το τελευταίο αντίο. Με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο καρέ τερμάτων κόντρα στη Γουότφορντ, η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πρόβλημα να κάνει φύλλο και φτερό το αγαπημένο της θύμα (15 νίκες στα τελευταία ισάριθμα ματς) και με ματς περισσότερο να αυξήσει τη διαφορά στο +4 από τη Λίβερπουλ, παραμένοντας στην pole position στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Σίτι φρόντισε να αποδείξει από νωρίς που θα είχε ένα άνετο απόγευμα απέναντι στο Hornets. Μόλις στο 4΄οι Πολίτες εκμεταλλεύτηκαν την τρικυμία στην άμυνα των φιλοξενούμενων και άνοιξαν το σκορ με δράστη τον Ζεσούς. Η Σίτι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 23΄βρήκε και δεύτερο τέρμα με σκόρερ πάλι τον Βραζιλιάνο.

Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε μια από τις σήμα κατατεθέν σέντρες του στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζεσούς έγραψε το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά. Το γκολ του Καμαρά πέντε λεπτά αργότερα δεν εκτροχίασε τους Πολίτες, οι οποίοι απάντησαν με απίθανο βολέ του Ρόδρι στο 36΄που «ζωγράφισε» το 3-1. Το δεύτερο μέρος μάλιστα έμελλε να ξεκινήσει όπως ακριβώς και το πρώτο: με γκολ για τον Ζεσούς και τους Πολίτες. Στο 46΄ο Φόστερ ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο εντός περιοχής και έπειτα από τσεκ και στο VAR, ο φορ των γηπεδούχων ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να πετύχει το χατ τρικ.

Κι εκεί που τα πράγματα έδειχναν πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα για τον ίδιο ήρθε και το καρέ τερμάτων, αφού πρώτα οι συμπαίκτες του φρόντισαν να κρύψουν τη μπάλα και να του σερβίρουν ακόμα ένα γκολ για το τελικό 5-1 στο 53΄. Ένα αποτέλεσμα που χορήγησε τη Σίτι με την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει του πρώτου ραντεβού κόντρα στη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Champions League και φυσικά με πολύτιμους βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ (63΄Ακέ), Ζιντσένκο, Ρόδρι (71΄Μαχρέζ), Φερναντίνιο, Ζεσούς, Ντε Μπρόινε (57΄Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Γκρίλις

Γουότφορντ (Ρόι Χόντγκσον): Φόστερ, Καμαρά, Σαμίρ (68΄Κάθκαρτ), Καμπασίλε, Ενγκάκια, Λούζα (75΄Καγιεμπέ), Σισοκό, Κλέβερλι, Σαρ (68΄Πέδρο), Ντένις, Κινγκ

Η Νιούκαστλ «βύθισε» τη Νόριτς των Γιαννούλη - Τζόλη

Πήρε μπρος και δεν σταματά τη Νιούκαστλ, η οποία πέρασε... αέρας από την έδρα της Νόριτς (0-3) και έφτασε να φιγουράρει στην 9η θέση της Premier League με σερί τεσσάρων νικών. Με τον Δημήτρη Γιαννούλη να ξεκινάει στο βασικό σχήμα και τον Τζόλη να περνάει αλλαγή στο 75΄, οι γηπεδούχοι δεν πρόβαλαν ουσιαστική αντίσταση και μοιραία παρέμεναν στον πάτο της βαθμολογίας. Το σκορ για τις Καρακάξες άνοιξε ο Ζοέλιντον στο 35΄με τον ίδιο παίκτη να ανεβάζει τον δείκτη στο 2-0 πέντε λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπρούνο Γκιμαράες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49΄).

«Όρθια» στο Λέστερ η Άστον Βίλα

Μπορεί να μην θάμπωσε με την απόδοσή της, όμως η Άστον Βίλα κράτησε στο μηδέν τη Λέστερ (0-0) και έβαλε τέλος στο σερί τεσσάρων αγωνιστικών δίχως τον παραμικρό βαθμό. Οι Αλεπούδες ήταν πιο απειλητικές και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη στα πόδια του Μάντισον από στημένες μπάλες, όμως άμυνα και Μαρτίνεζ κράτησαν ως το τέλος, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους τον βαθμό της ισοπαλίας. Ένα αποτέλεσμα που έστειλε τους Villagers στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και πιθανότατα στέρησε οριστικά από τη Λέστερ την ελπίδα της Ευρώπης τη νέα σεζόν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα