Τεν Χαγκ – Γκουαρδιόλα: Από την συνύπαρξη στην Μπάγερν, «εχθροί» στα ντέρμπι του Μάντσεστερ

Κώστας Ζάλιαρης
Τεν Χαγκ – Γκουαρδιόλα: Από την συνύπαρξη στην Μπάγερν, «εχθροί» στα ντέρμπι του Μάντσεστερ

bet365

Είναι ακόμα μια απόδειξη για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα και τα πράγματα που φέρνει η ζωή. Οι Έρικ Τεν Χαγκ και Πεπ Γκουαρδιόλα από την επόμενη σεζόν θα είναι αντίπαλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι, μερικά χρόνια μετά τη συνύπαρξή τους στο Μόναχο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης επισημοποίησε την πρόσληψη του Έρικ Τεν Χαγκ που θα πάρει ισχύ από το φετινό καλοκαίρι και για τα επόμενα 3+1 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο νυν κόουτς του Άγιαξ αφήνει έπειτα από 4,5 χρόνια τον σύλλογο του Άμστερνταμ για την μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας έχοντας πείσει τους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων» για τις δυνατότητές του και το ορθό χτίσιμο της ομάδας για μια νέα εποχή.

Στην Γιουνάιτεντ σκέφτηκαν πως ο Τεν Χαγκ έχει πλέον μεγάλη εμπειρία από το Champions League, πράγμα που θα βοηθήσει την ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε όποιο τουρνουά κι αν βρεθεί τελικά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επιπλέον, μέτρησε η θητεία στο πλευρό του Πεπ Γκουαρδιόλα σε μια Μπάγερν Μονάχου που φυσικά με τον Καταλανό κόουτς ήταν κυρίαρχη.

«Έμαθα πολλά από τον Πεπ στην Μπάγερν. Είναι απίστευτη η νοοτροπία του. Όσα έκανε στην Μπαρτσελόνα και στην Μπάγερν και τώρα όσα πετυχαίνει στη Σίτι, το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ελκυστικό παιχνίδι που παίζει η ομάδα του, λένε πολλά για εκείνον και φυσικά τον έχουν οδηγήσει σε διακρίσεις.

Προσπάθησα να τον μιμηθώ και να πάρω στοιχεία από εκείνον στη δουλειά μου στον Άγιαξ» ανέφερε ο Τεν Χαγκ, με τον Πεπ πριν από λίγο καιρό να έχει βοηθήσει στην... προώθηση του άλλοτε συνεργάτη του.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Σίτι, ο προπονητής των «πολιτών» γνωρίζοντας πως ο Ολλανδός ήταν πλέον απόλυτο φαβορί για τη θέση στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, είχε πει:

«Θα τηλεφωνούσα στην Γιουνάιτεντ για να τους εγγυηθώ ότι είναι εξαιρετικός. Κοιτάξτε τις ομάδες που είχε και τον Άγιαξ στον οποίο βρίσκεται τώρα. Οι παίκτες του παίζουν για εκείνον γιατί τον πιστεύουν. Είναι τρομερό το ποδόσφαιρο που έχει παίξει ο Άγιαξ υπό τις οδηγίες του και αυτό αποτυπώνεται στα χρόνια που βρίσκεται στον σύλλογο»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα