Ζερμέν Ντεφόε: Στα 39 του ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση (vid)

Newsroom
Ζερμέν Ντεφόε: Στα 39 του ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση (vid)

bet365

Σε ηλικία 39 ετών κι έπειτα από μία πλούσια καριέρα, ο Ζερμέν Ντεφόε αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Άγγλος βραχύσωμος στράικερ, αναδείχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ του Νησιού στον 21ο αιώνα, αλλά δεν υπήρξε ποτέ μέλος ομάδας για πρωταθλητισμό. Με την Τότεναμ πέρασε τις σπουδαιότερες ημέρες της καριέρας του, έφτασε μέχρι και την 4η θέση, τίποτε παραπάνω, όμως, που αποτέλεσε διαρκές φόβητρο για τις αντίπαλες εστίες της Premier επί μια 15ετία. Με τα «σπιρούνια» κατέγραψε 362 συμμετοχές με απολογισμό 143 τέρματα και 32 ασίστ, ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν με τα χρώματα της Γουέστ Χαμ, με την οποία είχε 104 συμμετοχές έχοντας πετύχει 40 γκολ και τρεις ασίστ.

Ο Ζερμέν Ντεφόε άφησε την Τότεναμ το 2014 για να πάει στο Τορόντο έναντι 9,10 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ εκείνη την περίοδο για το πρωτάθλημα. Ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, μετά από 11 μήνες και 11 γκολ σε 19 εμφανίσεις ο Ντεφόε αποχώρησε από το MLS κάπως άδοξα, με τις φήμες να λένε πως δεν ήταν χαρούμενος μακριά από την πατρίδα του.

Το περασμένο Γενάρη, έπειτα από ένα γρήγορο πέρασμα στην Ρέιντζερς, ο Ντεφόε επέστρεψε στην Σάντερλαντ, την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε την διετία 2015-2017, όταν και πέτυχε 37 γκολ σε 93 εμφανίσεις. Φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε επτά παιχνίδια χωρίς να βρει δίχτυα.

Τελικά σε ηλικία 39 ετών ο Ζερμέν Ντεφόε ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, μετά από 731 συμμετοχές, 286 τέρματα, 59 ασίστ και δύο τρόπαια, ένα Κύπελλο με την Τότεναμ (2008) κι ένα πρωτάθλημα με την Ρέιντζερς (2020/21).

Το μήνυμα του Ντεφόε για την απόσυρσή του:

«Μετά από 22 χρόνια στο παιχνίδι, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, και το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1999 και αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω. Είχα ένα απίστευτο ταξίδι, και έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο.. Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντα στο αίμα μου, και μου δίνει μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση να κοιτάξω πίσω την ευλογημένη καριέρα που είχα. Τώρα θέλω να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου πριν προτού προχωρήσω σε νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς από κάθε σύλλογο που έχω παίξει. Θα έχω πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με όλους σας. Ευχαριστώ επίσης στους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου, προπονητές, και προσωπικό για το παιχνίδι ένα τέτοιο αναπόσπαστο κομμάτι στην καριέρα μου. Τέλος, θέλω να πω ευχαριστώ στη μαμά μου. Μου έδωσες μια μπάλα όταν ήμουν δύο ετών και με έκανες να πιστέψω ότι το όνειρό μου θα μπορούσε να γίνει πραγματικά. Οτι είμαι το οφείλω σε σένα και στον Θεό», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στα social media ο Ντεφόε.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα