Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3: Ο Κέιν έβαλε φωτιά στην κορυφή! (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3: Ο Κέιν έβαλε φωτιά στην κορυφή! (vid)

bet365

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα στο... 90+5΄. Η Τότεναμ αποδείχθηκε και πάλι κακός δαίμονας για την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Χάρι Κέιν να σοκάρει τους Πολίτες στις καθυστερήσεις (2-3) και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην κούρσα της Premier League!

Ποια άλλη θα μπορούσε να βάλει φρένο στο... Σίτι εξπρές; Ποια άλλη θα μπορούσε να την νικήσει δυο φορές, μέσα - έξω στην ίδια σεζόν και να της σπάσει αήττητο σερί 15 αγωνιστικών στην Premier League; Μα φυσικά, εκείνη που είχε υποβάλλει τα διαπιστευτήρια καιρό τώρα! Ο «κακός της δαίμονας» που έχει βγει νικητής στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Και με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δις και να πληγώνει τους Πολίτες στο 90+5΄, η Τότεναμ εμπλούτισε το μεταξύ τους .. ιστορικό (2-3), θέτοντας νέο ενδιαφέρον στην κούρσα της κορυφής. Εκεί που ακόμα συνεχίζει μεν να δεσπόζει η Σίτι, αλλά εμφανώς πλέον λαβωμένη, είδε τη Λίβερπουλ να μειώνει την απόσταση στους έξι βαθμούς και μάλιστα με ένα λιγότερο παιχνίδι στο «οπλοστάσιό» της.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Τότεναμ έβαλε τις βάσεις με το... καλημέρα για να δραπετεύσει με το «διπλό» από το Έτιχαντ. Μόλις στο 4΄ο Κέιν εξέθεσε τον Ρούμπεν Ντίας με κάθετη μπαλιά και έβγαλε τον Σον σε θέση βολής! Μόνο που ο Κορεάτης αποφάσισε να... σιγουρέψει το γκολ και έσπασε δίπλα του τη μπάλα στον επερχόμενο Κουλουσέφσκι, ο οποίος την έστειλε στο πλεκτό και άνοιξε λογαριασμό με την Τότεναμ στην μόλις 3η του συμμετοχή στην Premier League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει αυτό που ήθελαν, οπισθοχώρησαν και άφησαν τη Σίτι να κάνει το παιχνίδι της, πράγμα που τελικά έμελλε να πληρώσουν. Αρχικά στο 20΄ο Γκουντογκάν σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και 13 λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Γιορίς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η ισορροπία είχε επιστρέψει, το ίδιο και η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων που πάσχιζαν να αντιστρέψουν τα δεδομένα, σφυροκοπώντας την αντίπαλη περιοχή.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο, μίλησε η κλάση του Χάρι Κέιν. Στο 54΄ο Σον βρήκε χώρο από την αριστερή πτέρυγα, έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή και ο Άγγλος «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας, χαρίζοντας εκ νέου το προβάδισμα στα Σπιρούνια. Στο 73΄μάλιστα έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε δει τον Έντερσον να τον σταματά σε τετ-α-τετ (64΄). Κι όσο το 1-3 δεν εμφανιζόταν στον φωτεινό πίνακα του «Έτιχαντ», οι Πολίτες εξακολουθούσαν να ελπίζουν.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ εξάλλου είναι... βούτυρο στο ψωμί για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα που τελικά είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν στο 90+2΄, όταν ο Ρομέρο υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής και ο Μαχρέζ έγραψε το 2-2 από την άσπρη βούλα. Ένα γκολ που φάνηκε προσωρινά σαν επίλογος, όμως το φινάλε αποδείχθηκε ανατρεπτικό. Στην τελευταία της προσπάθεια να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Τότεναμ βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Κέιν, ο οποίος έγραψε το 3-2 στο 90+5΄και έβαλε... φωτιά σε ένα παγωμένο «Έτιχαντ». Φωτιά που αναζωπυρώθηκε και σε ό,τι αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος, με την Σίτι να πληγώνεται από τον άνθρωπο που επιζητούσε διακαώς το προηγούμενο καλοκαίρι και να αντικρίζει συγχρόνως τη Λίβερπουλ να χαμογελά πλέον πιο σκωπτικά από ποτέ, με βλέμμα... λάγνο προς την κορυφή!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Γουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (64΄Μαχρέζ), Μπερνάντο Σίλβα, Φόντεν

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (83΄Ντόχερτι), Σεσενιόν (90+3΄ Σάντσες), Μπεντανκούρ, Χόιμπεργκ, Κουλουσέφσκι, Σον (80΄Μόουρα), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα