Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-1: Ο επιμένων Ζίγιεχ έσωσε τους Μπλε στο 88' (vid)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-1: Ο επιμένων Ζίγιεχ έσωσε τους Μπλε στο 88' (vid)

bet365

Το πρώτο του ακυρώθηκε, το δεύτερο ήταν καθ' όλα νόμιμο και χάρισε τρίποντο για την Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι. Με γκολ του Ζίγιεχ στο 88', οι Μπλε απέδρασαν από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-1) και παρέμειναν ασφαλείς στην 3η θέση.

Το παράσημο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων «άστραφτε» στο μέσον της κίτρινης φανέλας της. Για μεγάλο διάστημα του ματς, όμως, η Τσέλσι κάθε άλλο παρά… έλαμπε στο «Σέλχαστ Παρκ», παλεύοντας να «σπάσει» την κλειδαριά και να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, σε ένα κλειστό λονδρέζικο ντέρμπι. Τελικά, ο Χακίμ Ζίγιεχ με τη… δεύτερη (ακυρωθέν γκολ στο 75’), χρίστηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σφράγισε το δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από την 4η θέση.

Μετά από ένα αρκετά περιορισμένο σε φάσεις πρώτο μέρος όπου η Τσέλσι είχε την υπεροχή αλλά οι Αετοί άγγιξαν το 1-0 στο 45+2’ με το χαμένο τετ-α-τετ του Ζαχά, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στο ένα γκολ. Και στο 75’, οι Μπλε πίστεψαν ότι το βρήκαν, με τον Ζίγιεχ να σκοράρει αλλά το VAR να έχει αντίθετη άποψη και να το ακυρώνει για οφσάιντ. Ωστόσο, ο… επιμένων Μαροκινός πήρε την «εκδίκηση» του στιγμές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, εκτελώντας με τη μία από τη μπαλιά του Αλόνσο και περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπάτλαντ (αναγκαστική αλλαγή του Γουάιτα στο 46’) για το τελικό 0-1. Στους 50 βαθμούς, λοιπόν, η Τσέλσι, η οποία έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό από την πρωτοπόρο Σίτι (-13) και κυνηγά την όσο το δυνατόν πιο άνετη εξασφάλιση της τετράδας (+7 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γουάιτα (46’ Μπάτλαντ), Κλάιν, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, ΜακΆρθουρ, Κουγιατέ, Σλουπ, Ολίσε, Αγιού (84’ Έζε), Ζαχά

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Ζίγιες, Καντέ (74’ Κόβατσιτς), Ζορζίνιο (74’ Λόφτους-Τσικ), Σαρ (75’ Αλόνσο), Χάβερτς, Λουκάκου, Πούλισικ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα