Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-1: Με Φαμπίνιο στο -9 από τη Σίτι!

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-1: Με Φαμπίνιο στο -9 από τη Σίτι!

bet365

Ο Φαμπίνιο έκανε τη διαφορά κόντρα στην Μπέρνλι, η Λίβερπουλ πέρασε με νίκη (1-0) από το Τurf Moor και βρέθηκε στο -9 από τη Λίβερπουλ. Ανάσα για τη Νιουκάστλ, νέα ήττα για την Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει στο κυνήγι της Σίτι! Μπορεί να μην εντυπωσίασε στο Τurf Μοοr, ωστόσο επικράτησε 1-0 και βρέθηκε στο -9 από τη Μάντσεστερ και με ματς λιγότερο. Η επιστροφή του Μανέ έδωσε ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα του Κλοπ ενόψει της δύσκολης συνέχειας εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Φαμπίνιο έκανε τη διαφορά!

Ενα γεμάτο α΄ μέρος, με αρκετές φάσεις, πάθος, αέρα, βροχή, αλλά και τη Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ! Οι Reds με τους Σαλάχ, Μανέ στο βασικό σχήμα, μπήκαν δυνατά, πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η Μπέρνλι ήταν αποφασισμένη να κάνει δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων. Οι βαθιές μπαλιές των αμυντικών της Μπέρνλι έβρισκαν αποδέκτες, όμως τόσο η προσπάθεια του Μπράουνχιλ όσο και αυτή του Κορνέ κατέληξαν πάνω στον Αλισον.

Μάλιστα, στο 22' οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση, ο Βέγκχορστ βγήκε φάτσα με το γκολ, έκανε το πλασέ, αλλά ο Αρνολντ έδιωξε σωτήρια. Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 29', αλλά ο Μανέ με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Πόουπ.

Η Μπέρνλι έβρισκε χώρους, όπως συνέβη και στο 31', αλλά ο Βέγκχορστ δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Reds ανέβασαν ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, κυκλοφόρησαν καλύτερα και στο 40' ήρθε το γκολ. Επειτα από κόρνερ, ο Μανέ με κεφαλιά άνοιξε την άμυνα και ο Φαμπίνιο με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 1-0.

Η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και η παράδοση νίκης ήταν σύμμαχος! Αλλωστε, στα τελευταία 103 παιχνίδι που είχε το προβάδισμα στο α΄45λεπτο, μόλις 10 φορές ισοφαρίστηκε. Πάντως, το β' ημίχρονο δεν είχε σχέση με αυτά που του πρώτου μέρους. Η Λίβερπουλ έκλεισε όλους τους χώρους, δεν άφησε τη Μπέρνλι να δημιουργήσει και στόχος της ήταν να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Οι παίκτες του Κλοπ τα πήγαν περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ στο τέλος, αλλά ο Ζότα από την πάσα του Σαλάχ έχασε μοναδική ευκαιρία.

Νέο κάζο για Τότεναμ στο Λονδίνο με θύτες Γουλβς και Σα

Σούπερ Γουλβς, απογοητευτική Τότεναμ για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και… πολυκοσμία στη «μάχη» της τετράδας. Οι Λύκοι του Μπρούνο Λαζ απέδρασαν με το τρίποντο από το Λονδίνο (0-2) χάρη στο «εκκωφαντικό» τους πρώτο 20λεπτο, στο οποίο είχαν τρεις τελικές στην εστία στα πρώτα 10λεπτα και προβάδισμα δύο τερμάτων ως το 20’.

Ο Ραούλ Χιμένες άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 6ο λεπτό κι ο Ντεντόνκερ πήρε την σκυτάλη για το 0-2 στο 18’, βάζοντας πολύ δύσκολα στους Σπερς που όσες φορές κατάφεραν να βρουν εστία στις τελικές τους, δέχονταν το «στοπ» από τον καθοριστικό για άλλη μια αναμέτρηση Ζοσέ Σα (9o clean sheet, πίσω μόνο από Έντερσον, Άλισον και Ράμσντεϊλ).

Έτσι, ο Αντόνιο Κόντε δεν απέφυγε την 3η διαδοχική ήττα του στον πάγκο της Τότεναμ και το «καμπανάκι» ηχεί επικίνδυνα για τη «μάχη» της τετράδας και της Ευρώπης, καθώς οι Λονδρέζοι έμειναν κολλημένοι στους 36 βαθμούς, αν και με δύο ματς λιγότερα. Η Άρσεναλ που επίσης έχει 22 ματς στα πόδια της βρίσκεται στο +3, ενώ και η Γουλβς βρίσκεται για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά, με 37 βαθμούς κι ένα λιγότερο ματς από Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχουν 40!

Νιούκαστλ... σωτηρίας, 1-0 την Άστον Βίλα

Νέα χρονιά, νέα Νιούκαστλ! Οι Magpies έχουν αφήσει οριστικά στο παρελθόν το καταστροφικό πρώτο μισό της φετινής σεζόν και χάρη στη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα (1-0), έφτασαν τις τρεις σερί στο 2022 και απομακρύνθηκαν περαιτέρω από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 35΄ο Κίεραν Τρίπερ με (νέα) απευθείας εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας τα δυο γκολ με τη φανέλα της Νιούκαστλ μέσα σε μόλις τέσσερις συμμετοχές, όσα δηλαδή είχε πετύχει και με την Τότεναμ σε... 107 εμφανίσεις. Συνδρομή πάντως στη νίκη των γηπεδούχων είχε και το VAR που ακύρωσε το γκολ ισοφάρισης του Ουότκινς (61΄), με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους και να στέλνει τους γηπεδούχους στο +4 από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα