Τότεναμ - Άρσεναλ: Εκνευρισμός στους Σπερς για την αναβολή

Τότεναμ - Άρσεναλ: Εκνευρισμός στους Σπερς για την αναβολή

bet365

Η Τότεναμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απόφαση της Premier League να αναβάλει το ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ λόγω.... συνδυασμού κρουσμάτων Covid-19 με τραυματισμούς και τις υπόλοιπες απουσίες των Κανονιέρηδων.

Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου ανάμεσα σε Τότεναμ και Άρσεναλ ματαιώθηκε επίσημα ένα 24ωρο πριν τη διεξαγωγή του, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των Σπερς. Η Premier League έκανε δεκτό το αίτημα των Κανονιέρηδων οι οποίοι επικαλέστηκαν ελλιπή αριθμό παικτών στη διάθεση του Μίκελ Αρτέτα, ως αποτέλεσμα ορισμένων κρουσμάτων Covid-19, αλλά και των γενικότερων απουσιών λόγω τραυματισμού (Σμιθ-Ρόου), ασθένειας (Όντεγκααρντ), τιμωρίας (Τσάκα) καθώς και των παικτών που λείπουν για το Copa Africa (Παρτέι, Ελνένι, Ομπαμεγιάνγκ). Η εξέλιξη αυτή δεν ήχησε καθόλου καλά στους ανθρώπους της Τότεναμ, η οποία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε κάνει λόγο για κατάχρηση του μέτρου που θεσπίστηκε ειδικά για ομάδες που «μαστίζονται» από κρίση κορονοϊού:

«Είμαστε ιδιαίτερα έκπληκτοι που το αίτημα της Άρσεναλ εγκρίθηκε. Εμείς οι ίδιοι αποκλειστήκαμε από το Europa Conference League μετά από σημαντικό αριθμό κρουσμάτων Covid-19 που σήμανε ότι έπρεπε να προγραμματίσουμε έναν αγώνα μας σε νέα ημερομηνία. Το δικό μας αίτημα, όμως, προς τη Λίγκα να αναβάλει την αναμέτρηση κόντρα στη Λέστερ δεν είχε πάρει έγκριση. Μόνο μετά το σχετικό αίτημα της Λέστερ οριστικοποιήθηκε αμέσως η αναβολή.

Δεν πιστεύουμε πως υπήρχε πρόθεση πίσω από τον νέο κανόνα να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις που δεν έχουν σχέση με τον Covid. Πιθανόν, όμως, να βλέπουμε τώρα τις ακούσιες συνέπειες αυτού του κανόνα. Είναι σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια και συνέπεια στην εφαρμογή του κανόνα. Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι είδαν τα πλάνα τους να επηρεάζονται σε ανεπίτρεπτη χρονική απόσταση από το παιχνίδι. Καλούμαστε να στείλουμε ξανά τα τρόφιμα που είχαμε παραγγείλει στις τοπικές τράπεζες τροφίμων για να αποφύγουμε τις σπατάλες φαγητού. Ζητούμε συγγνώμη από τους φθλάυλους μας, κάποιοι εξ αυτών διένυσαν μεγάλες αποστάσεις για να βρεθούν στο γήπεδο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Σπερς και το σίγουρο είναι ότι

ο μύλος των αναβολών στην Premier League γυρίζει αδιάκοπα τον τελευταίο μήνα και δεν είναι λίγες οι «φωνές» που ισχυρίζονται ότι τα κρούσματα κορονοϊού χρησιμοποιούνται πια ως πρόφαση για τον συνολικό αριθμό των απόντων μιας ομάδας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα