Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2: Ποδοσφαιρικός «ύμνος» με νικήτρια τη Σίτι (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2: Ποδοσφαιρικός «ύμνος» με νικήτρια τη Σίτι (vid)

bet365

Υπερθέαμα και αλληλοεξουδετέρωση. Τσέλσι και Λίβερπουλ χάρισαν ίσως το ματς της χρονιάς με την πρώτη απόπειρα στο 2022, έμειναν, όμως στο 2-2, σε μια βραδιά που νίκησε το ποδόσφαιρο και η... Μάντσεστερ Σίτι που κράτησε διψήφια διαφορά κι από τις δύο (λιγότερο ματς οι Reds).

Ο καθρέφτης της Premier League σε ένα ματς. Δύο ομάδες σε καθίζηση, με το διακύβευμα στα όρια της επιβίωσης. Δύο ομάδες (συν)διεκδικήτριες του τίτλου, σε μια από τις τελευταίες, ενδεχομένως, ευκαιρίες τους. Καμιά τους δεν έχει δικαίωμα να χαμογελάσει μετά από 90 λεπτά. Όποιος παρακολούθησε το ματς, όμως, πασχίζει να πάρει ανάσα. Τσέλσι και Λίβερπουλ πάλεψαν με την ψυχή τους για το τρίποντο που θα κρατούσε μία από τις δύο γερά στο αντίκρυ της άπιαστης Μάντσεστερ Σίτι, συμβιβάστηκαν με ισοπαλία (2-2), χαρίζοντας μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» που θύμισε άλλες εποχές, λόγω και της επιστροφής της κερκίδας ορθίων στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά από δυόμισι δεκαετίες. Στο τέλος της βραδιάς, η μόνη που νιώθει νικήτρια είναι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αν και φωνάζει διαρκώς πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, ξέρει ότι με διψήφια διαφορά κι από τις δύο (ματς λιγότερο οι Reds και Σίτι-Τσέλσι στις 15/1), μπορεί να οραματίζεται από τώρα το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά απέκτησε εντυπωσιακό ρυθμό. Στο 5΄η Λίβερπουλ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Σαλάχ, μέσα από τη περιοχή, όμως απέκρουσε ο Μεντί. Δύο λεπτά αργότερα (7')ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Πούλισικ, ο οποίος από θέση βολής προσπάθησε να «αδειάσει» τον Κέλεχερ, όμως ο Ιρλανδός κίπερ αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 9΄ο νεαρός Τσαλόμπα έκανε λάθος απειρίας, ο Μανέ του έκλεψε τη μπάλα, εν αντιθέσει με τον Πούλισικ κατάφερε να αδειάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σενεγαλέζου σταρ μετά τις 20 Νοεμβρίου και το 4-0 της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ.

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο όμως αντί να ισοφαρίσει δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Στο 26' ο πρώτος σκόρερ της Premier League, Mοχάμεντ Σαλάχ πάτησε περιοχή από θέση μέσα-δεξιά, πέρασε τον Αλόνσο και από δύσκολη διαγώνια θέση εκτέλεσε τον Μεντί για το 0-2. Ο Αιγύπτιος ακραίος επιθετικός έφτασε τα 16 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα, έξι περισσότερα από τον δεύτερο, Ντιόγκο Ζότα.

Οι Λονδρέζοι μετά και το δεύτερο γκολ έχασαν τη συγκέντρωση τους και την υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν μέτρα στη Λίβερπουλ. Στο 41' η Τσέλσι μπήκε και πάλι στο παιχνίδι μετά από στατική φάση. Ο Αλόνσο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από θέση έξω-δεξιά, ο Κέλεχερ με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Κόβασιτς στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Κροάτης έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι της Λίβερπουλ και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Οι «Μπλε» βρήκαν και δεύτερο γκολ μέσα σε τέσσερα και ισοφάρισαν το παιχνίδι πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρούντιγκερ κέρδισε τη μπάλα από το Σάλαχ, τη πέρασε στον Καντέ, ο Γάλλος τροφοδότησε τον Πούλισικ, ο Αμερικανός δε λάθεψε αυτή τη φορά προ του Κέλεχερ και διαμόρφωσε το 2-2. Η Τσέλσι είχε και την ευκαιρία να φτάσει στην ολική ανατροπή από ημίχρονο, αλλά το γυριστό σουτ του Μάουντ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες βγήκαν να ψάξουν το γκολ που θα τους κρατούσε στο «κυνήγι» τη Σίτι. Η Λίβερπουλ είχε δυο καλές ευκαιρίες, στο 56' με φανταστικό σουτ του Σαλάχ έξω από τη περιοχή και στο στο 58΄ με πλασέ του Μανέ μέσα από τη περιοχή, όμως ο φανταστικός Μεντί στο τελευταίο του παιχνίδι πριν ταξιδέψει στο Καμερούν για το Copa Africa απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 61΄ η Τσέλσι είχε τη δικιά της καλή στιγμή με σου του μέσα από τη περιοχή, αλλά ο πρώην εξτρέμ της Ντόρτμουντ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κέλεχερ. Η Τσέλσι ήταν το «αφεντικό» μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, όμως δε κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ της ολικής ανατροπής και μπορεί να παρέμεινε δεύτερη, όμως με διαφορά δέκα βαθμών από την ασταμάτητη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Λίβερπουλ (Πέπιν Λίντερς): Κέλεχερ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Βαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Μίλνερ (69' Κεϊτά), Χέντερσον, Μανέ (90΄Τζόουνς), Ζότα (69' Τσάμπερλέιν) , Σαλάχ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Mεντί, Τσαλόμπα (70΄ Ζορζίνιο), Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κόβασιτς, Καντέ, Αλόνσο, Μάουντ, Πούλισικ, Χάβερτς (79' Χάντσον-Οντόι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα