Τσέλσι vs Λίβερπουλ: Όταν αναμετρώνται στο ξεκίνημα της χρονιάς

Τσέλσι vs Λίβερπουλ: Όταν αναμετρώνται στο ξεκίνημα της χρονιάς

Τσέλσι vs Λίβερπουλ: Όταν αναμετρώνται στο ξεκίνημα της χρονιάς

bet365

Οι «μπλε» υποδέχονται τους «κόκκινους» τη δεύτερη μέρα του 2022 και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες χρονιές οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους.

2005: Στην πρώτη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι, ο δρόμος των «μπλε» προς την κατάκτηση του πρώτου τους πρωταθλήματος μετά από 50 χρόνια περνούσε την Πρωτοχρονιά του 2005 από το Άνφιλντ. Στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Premier League, οι Λονδρέζοι έφυγαν νικητές από την έδρα της Λίβερπουλ με 1-0. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο – μετέπειτα παίκτης της Λίβερπουλ – Τζο Κόουλ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του “Special One” διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε τον τίτλο. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά, η Λίβερπουλ πήρε την εκδίκησή της από τους «μπλε» στο Champions League.

1997: Ως πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα μπήκε στη νέα χρονιά η Λίβερπουλ, όμως έκανε ξεκίνημα... με το αριστερό, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι από το Λονδίνο. Την Πρωτοχρονιά του 1997, στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής, η Τσέλσι νίκησε με 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ, χάρις σε ένα τέρμα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο και έριξε την αντίπαλό της από την κορυφή. Αυτή η ήττα αποτέλεσε την αρχή του κακού για τη Λίβερπουλ, η οποία δεν μπόρεσε να ανακάμψει ποτέ στην κούρσα του τίτλου, μένοντας αρκετά πίσω στη βαθμολογία.

1962: Εκείνη η χρονιά ήταν ορόσημο για τη Λίβερπουλ, καθώς επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά από οκτώ χρόνια στη δεύτερη κατηγορία. Την ίδια χρονιά, η Τσέλσι έκανε το αντίθετο δρομολόγιο, καθώς υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία στην Division 2. Ωστόσο, το πρώτο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στο 1962, ήταν η μεταξύ τους αναμέτρηση για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Στις 6 Ιανουαρίου, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τσέλσι στο Άνφιλντ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντέρμπι που έχουν δώσει. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 4-3 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Υ.Γ. Πρωτοχρονιά ή δεύτερη μέρα του έτους οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και τα προπολεμικά 1909, 1924 και 1938.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα