Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή για κούπα με... φωνές! (vid)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή για κούπα με... φωνές! (vid)

bet365

Η χρονιά μπήκε με ντερμπάρα και σούπερ ανατροπή, αφού η Σίτι επικράτησε 2-1 της Αρσεναλ στο Λονδίνο και βρέθηκε στο +11 από την Τσέλσι. Πολλές φωνές για τη διαιτησία από τους Λονδρέζους.

Το 2022 μπήκε με τον ιδανικότερο ποδοσφαιρικό τρόπο, μιας και το ντέρμπι της Premier League τα είχε όλα! Ανατροπή, πάθος, αποβολή, αλλά και πολλές φωνές για τη διαιτησία! Νικήτρια η Σίτι, επικράτησε 2-1 στο Λονδίνο της Άρσεναλ, χωρίς να εντυπωσιάσει με την εικόνα της. Η ομάδα του Πεπ πέτυχε την 11η διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, έφυγε για 6η σερί χρονιά νικήτρια από το Emirates και πλέον είναι στο +11 από την Τσέλσι (με ματς λιγότερο οι Μπλε). Ετσι, με το... καλησπέρα της νέας χρονιάς, οι «Πολίτες» έγιναν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πολλές φωνές από τους Λονδρέζους, για πέναλτι και κόκκινη στον Γκάμπριελ.

Eξαιρετική η Αρσενα, χωρίς τελική η Σίτι


Ηταν από τις πιο ώριμες εμφανίσεις σε 45λεπτο της Άρσεναλ μέσα στη σεζόν! Οι Λονδρέζοι μετά το πρώτο μουδιασμένο τέταρτο, πήραν τον έλεγχο κόντρα στη Σίτι, τα πήγαν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ήταν πολύ καλοί δημιουργικά παίρνοντας παράλληλα προβάδισμα στο σκορ.

Οι «Πολίτες» κουρασμένοι από τα διαδοχικά ματς δε βρήκαν λύσεις και είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εντός στόχου. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να... φωνάζουν από το 10ο λεπτόλ όταν ο Οντεγκααρντ ανατράπηκε από τον Έντερσον, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, αλλά το VAR δεν έστειλε ποτέ τον Λακαζέτ στην άσπρη βούλα.

Η Σίτι απείλησε και στην καλύτερη της φάση, ο Ντίας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Άρσεναλ όχι μόνο δε δέχθηκε γκολ στο πρώτο τέταρτο, όπως είχε συμβεί στα τέσσερα τελευταία στο ίδιο γήπεδο απέναντι στους «Πολίτες», αλλά πλησίασε και σε ένα τέρμα. Στο 16' κι έπειτα την εξαιρετική ανάπτυξη, ο Μαρτινέλι έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά νικήθηκε από τον Εντερσον. Οι γηπεδούχοι μετά το 20λεπτο κυριάρχησαν και στο 31' άνοιξαν το σκορ.

Ο Τίρνεϊ έκανε την κάθετη και ο Σάκα με τη μία πέτυχε το 1-0. Ηταν το 6ο του γκολ στη σεζόν, ενώ έχει συμμετοχή σε άλλα τέσσερα. Η Σίτι δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Άρσεναλ κυκλοφορούσε, απειλούσε και αν ο Μαρτινέλι ήταν πιο αποτελεσματικός στο 39’ τότε θα είχε πετύχει και δεύτερο γκολ.

Απίθανο β’ μέρος, η Σίτι γύρισε το ματς!

Κι αν το α’ μέρος είχε ρυθμό και την Άρσεναλ σε ρόλο πρωταγωνίστριας, το σκηνικό στην επανάληψη ήταν τρομερό! Πάθος, δυνατό, γκολ, ευκαιρίες, αποβολή και στο τέλος… ανατροπή!

Στο 53ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα ανατράπηκε από τον Τσάκα, φώναξε αρκετά προς το διαιτητή και με... σύμμαχο το VAR πήρε το πέναλτι. Στο 57' ο Μάχρεζ έφερε το ματς στα ίσα κι έπειτα... χάος! Στην επόμενη φάση ο Λαπόρτ λίγο έλειψε να σημειώσει το αυτογκόλ της χρονιάς, ωστόσο ο Ακε με τρομερή προβολή έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά ο Μαρτινέλι ολομόναχος σούταρε πολύ δυνατά στο δοκάρι.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει... Από το ελεύθερο του Έντερσον ο Γκάμπριελ γκρέμισε τον Ζεσούς στο χώρο του κέντρου και ο Άτγουελ του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ηταν η 100η αποβολή των Gunners στην Premier League. Το ματς είχε γυρίσει τούμπα...Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να βρει γκολ ανατροπής. Ολα αυτά μέχρι το 90+3'! Ο Ρόδρι ευνοήθηκε από την κόντρα που έγινε και νίκησε τον Ράμσντεϊλ πετυχαίνοντας το 2-1!

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τσάκα, Παρτέι, Οντεγκααρντ (63΄ Χόλντινγκ), Λακαζέτ (71' Σμιθ Ρόου), Σάκα (84' Ελνένι), Μαρτινέλι

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ζοάο Κανσέλο, Λαπόρτ, Ρούμπεν Ντίας, Ακε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Ζεσούς (63’ Γκουντογκάν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα