Οριγκί, ο θρύλος που κάνει το Άνφιλντ να ανατριχιάζει!

Οριγκί, ο θρύλος που κάνει το Άνφιλντ να ανατριχιάζει!

Οριγκί, ο θρύλος που κάνει το Άνφιλντ να ανατριχιάζει!

bet365

Ο Κλοπ τον αποκαλεί θρύλο, αλλά οι συμμετοχές του είναι ελάχιστες. Ο Ντιβόκ Οριγκί δεν επηρεάζεται και πετυχαίνει γκολ που στέλνουν τους οπαδούς των Reds στα ουράνια!

Εβδομήντα παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα τέρματα για τη Λίβερπουλ από τον Ντιβόκ Οριγκί. Τι έχει πετύχει; 70 γκολ σε 167 εμφανίσεις, αριθμό που δεν τον λες και παραγωγικό! Επτά σεζόν στο Ανφιλντ και πολλές φορές είχε βγει ανησυχητικά εκτός τροχιάς. Πολλές φορές βρέθηκε ένα βήμα εκτός ομάδας. Ωστόσο, είναι ακόμα εδώ και ανήκει σε αυτούς τους λίγους που υπερηφανεύονται πως έχουν κάνει τους χιλιάδες οπαδούς της Λίβερπουλ να ανατριχιάσουν με τα επιτεύγματά του. Η αναλογία των τερμάτων του που έχουν τεράστια απήχηση είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου.

«Ο Ντιβόκ Οριγκί είναι ένας θρύλος. Ελπίζω πως ο κόσμος θα γράψει βιβλία γι αυτόν. Αν δεν το κάνει, θα το κάνω εγώ» είχε τονίσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Οχι, η ιστορία του Βέλγου φορ δεν έχει τελειώσει στο Λίβερπουλ. Ο Βέλγος ολοένα και προσθέτει κεφάλαια. Ακριβώς, όταν πείθεις τον εαυτό σου ότι αυτός ο παίκτης έχασε το ρυθμό του, τότε, σε παρασύρει και πάλι αποδεικνύοντας ότι έχει πολλά να δώσει. Οι Αγγλοι τον αποκαλούν τανκ, ένα τεθωρακισμένο που ακόμα και όταν βρίσκει ανυπέρβλητα εμπόδια θα κάνει τα πάντα να τα ξεπεράσει.

«Βγες εκεί έξω και γίνε ο Ντιβόκ που ξέρουμε», ήταν τα λόγια του Κλοπ στο 68ο λεπτό του ματς με τη Γουλβς στο Molineux, όταν και έβαλε τον Βέλγο στη θέση του Χέντερσον. Ήταν μια τολμηρή αλλαγή. Ο Οριγκί έδωσε άλλη διάσταση στην επίθεση της Λίβερπουλ. Κράτησε την μπάλα ψηλά, προσέφερε ώθηση και μετέτρεψε ένα απόγευμα απογοήτευσης σε ένα απόγευμα αγαλλίασης.

Eνας θρύλος με ελάχιστα γκολ!

Το βράδυ της Τρίτης στο Σαν Σίρο ήταν στο βασικό σχήμα σε ένα ιδιαίτερο ματς για τη Λίβερπουλ. Τι και αν ο σύλλογος είχε εξασφαλίσει την πρωτιά, ο Κλοπ και οι παίκτες έψαχναν το ρεκόρ που θα τους έβαζε για πάντα στα βρετανικά ποδοσφαιρικά βιβλία. Ο Οριγκί ήταν εκεί ξανά για να χαρίσει μοναδικές στιγμές. Εξι στα έξι οι «Κόκκινοι», η μοναδική ομάδα του Νησιού με κάτι ανάλογο στο Champions League. Οσο για τον Γερμανό; Αρχίζει και γράφει το βιβλίο αποθέωσης για τον θρύλο του.

Η πραγματική αξία των βαθμών με τη Γουλβς θα είναι ξεκάθαρη μόνο τον Μάιο, αλλά σε πολλούς θύμισε τον... δραματικό θρίαμβο στο Villa Park πριν από δύο χρόνια στη σεζόν που η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Οριγκί, του οποίου το μοναδικό τέρμα τη σεζόν 2020-21 ήταν το έβδομο τεμάχιο στο 7-2 επί της Λίνκολν στο League Cup, θα είχε πουληθεί το περασμένο καλοκαίρι εάν η Λίβερπουλ έβαζε στα ταμεία της 15 εκατομμύρια λίρες. Ο 26χρονος δε μπήκε καν στη λίστα αναμονής για την Εθνική Βελγίου για το Εuro, αφού έπαιξε μόλις 181 λεπτά στην Premier League. Tελικώς, έμεινε στο Άνφιλντ μόνο γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προτάσεις.

«Αν ήμουν σε άλλο σύλλογο, θα τον αγόραζα. Πίστευα ότι θα έφευγε, αυτό είναι αλήθεια, γιατί δεν είχε τεράστιο χρόνο συμμετοχής», παραδέχεται ο Κλοπ και προσθέτει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ακόμα εδώ. Απλώς δεν περίμενα να συμβεί. Είναι κορυφαίος επιθετικός, απίθανο παιδί. Ήρθε εδώ πολύ νέος κι έχει πετύχει μερικά από τα πιο σημαντικά γκολ στην ιστορία αυτού του συλλόγου».

O παίκτης που κόστισε 10 εκατομμύρια λίρες για να έρθει από τη Λιλ συστήθηκε στο Σεντ Μέρις με ένα χατ τρικ στο League Cup εναντίον της Σαουθάμπτον πριν έξι χρόνια. Η πρώτη του σεζόν στο Άνφιλντ περιελάμβανε επίσης την ισοφάριση στο 96ο λεπτό στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. To συγκεκριμένο τέρμα είχε... τρελάνει τον Κλοπ, ο οποίος και παρότρυνε τους παίκτες του να πιαστούν χέρι-χέρι μπροστά στο Kop.

Ο Οριγκί σημείωσε κρίσιμα γκολ και στα προημιτελικά του Europa League εναντίον της Ντόρτμουντ, πριν οι μετοχές του πέσουν εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο. Αγωνίστηκε να επιστρέψει δυνατός και παρέμεινε στο ρόστερ πριν παραχωρηθεί δανεικός στη Βόλφσμπουργκ τη σεζόν 2017-18.
Κι όμως ο 26χρονος φορ θα μπορούσε να έπαιζε εναντίον της Λίβερπουλ το προηγούμενο Σάββατο. Το καλοκαίρι του 2018 η Γουλβς προσέφερε στους Reds 22 εκατομμύρια λίρες. Οι δυο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα, αλλά ο Βέλγος ήθελε να μείνει και να παλέψει για τη θέση του. Κι όταν το ένστικτο μιλά, κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να το υπακούει.

Εκτός… ομάδας το πρώτο μισό του 2018-19, επέστρεψε στο προσκήνιο στο ντέρμπι με την Εβερτον, όπου πέτυχε γκολ στο 96΄. Ήταν το πρώτο του τέρμα στην Premier League έπειτα από 19 μήνες.

Υπήρξε η κεφαλιά στο Νιούκαστλ στις καθυστερήσεις που έβαλε σε θέση οδηγού τη Λίβερπουλ στην κούρσα για τον τίτλο. Και φυσικά τα δυο γκολ στον επικό ημιτελικό εναντίον της Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς του Champions League.

Ο Οριγκί ήρθε από τον πάγκο για να σφραγίσει τη νίκη στον τελικό του Champions League του 2019. Ένα από τα πανό της Λίβερπουλ στη Μαδρίτη έγραφε: «Ο Λιονέλ Μέσι φοράει πιτζάμες… Divock Origi». Επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο και φυσικά ο Κλοπ δεν θέλησε να ακούσει για το ενδιαφέρον από Ρόμα, Σεβίλλη και Λεβερκούζεν.

Μπαίνει και σκοράρει ο Οριγκί

Για τους ποδοσφαιρικούς αναλυτές, εκείνο το υπέροχο βράδυ στην ισπανική πρωτεύουσα θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει ως σημείο εκτόξευσης για έναν παίκτη του οποίου η πρόοδος έχει παρεμποδιστεί κατά καιρούς από τρομερή έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ωστόσο, τα τελευταία 2.5 χρόνια ο Οριγκί έχει σκοράρει μόνο έξι γκολ στην Premier League. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως αλλαγή το 2019-20, ενώ η άφιξη του Ντιόγκο Ζότα τον έστειλε πολλές φορές στην εξέδρα. Βέβαια, ο Βέλγος ήταν αυτός που… έσωσε τον Πορτογάλο στο Molineux.

Ο τελευταίος έχασε το… άχαστο, αλλά ο Οριγκί ήταν εκεί για να λυτρώσει την ομάδα του. «Θα πάρω τα εγγόνια μου να επισκεφτούν το άγαλμα του Οριγκί μια μέρα», έγραψε στο Twitter ο Άντι Ρόμπερτσον.

Από τα 40 γκολ του Βέλγου για τη Λίβερπουλ, τα 11 σημειώθηκαν ως αλλαγή. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα 11 τέρματα σημειώθηκαν στο 83ο λεπτό ή αργότερα. Ο 26χρονος έχει παίξει μόλις 393 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ. Παρά την επιθυμία του να παίζει πιο τακτικά, ήταν πάντα απρόθυμος να φύγει από τη Λίβερπουλ γιατί ξέρει ότι θα έκανε ένα βήμα πίσω. «Του εύχομαι πραγματικά κάποια στιγμή να βρει έναν προπονητή που να τον χρησιμοποιεί πιο συχνά από εμένα», προσθέτει ο Κλοπ.

Ο Βέλγος δεν θα φύγει ούτε αυτή τη σεζόν και δεν είναι μόνο τα γκολ του… Σαλάχ και Μανέ φεύγουν για το Κόπα Άφρικα και ο 26χρονος… θρύλος σώθηκε ακόμα μια φορά!

Πηγή: Τhe Athletic, Guardian

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα