Έβερτον - Άρσεναλ 2-1: Από τη μιζέρια στη λύτρωση με γκολάρα Γκρέι στο 90+2'! (vid)

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1: Από τη μιζέρια στη λύτρωση με γκολάρα Γκρέι στο 90+2'! (vid)

bet365

Κόντρα στα δύο ακυρωθέντα γκολ, κόντρα στην αποχώρηση φιλάθλων από το 27' και τη μιζέρια των τελευταίων εβδομάδων, η Έβερτον έβγαλε ψυχή, ανέτρεψε το ματς απέναντι στην Άρσεναλ (2-1) με «οβίδα» του Γκρέι στο 90+2' κι επέστρεψε στις νίκες μετά τον Σεπτέμβρη!

Το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ παρέπαιε στο χορτάρι και είχε πλησιάσει στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι οπαδοί έστρεφαν την πλάτη τους στον σύλλογο σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση, γιατί τα 27 χρόνια χωρίς τίτλο και προοπτική επιτυχίας παραείναι πολλά. Εξ ου και η αποχώρηση ορισμένων στο 27' του ματς από το «Γκούντισον Παρκ». Μέσα σε όλα αυτά, η Έβερτον καλούνταν να δείξει «σφυγμό», απέναντι στη φορμαρισμένη Άρσεναλ. Απέναντι στα χιλιοστά του VAR, απέναντι στη γκίνια. Τελικά, το πέτυχε! Παρά τα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ριτσάρλισον και το προβάδισμα των Γκάνερς στην εκπνοή του πρώτου μέρους, τα Ζαχαρωτά πήραν γλυκιά λύτρωση στο 90+2', ανατρέποντας το σκορ με το γκολ-ποίημα του Ντεμαράι Γκρέι και γεύτηκαν ξανά τη νίκη μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου!

Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, το κάρμα της Έβερτον έμοιαζε να είναι «καταραμένο». Στο 44' ο Ριτσάρλισον σκόραρε μετά από στημένη μπάλα, αλλά για ελάχιστα εκατοστά το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Και τρία λεπτά αργότερα, η Άρσεναλ απάντησε με νόμιμο 0-1 από το ωραίο τελείωμα του Όντεγκααρντ.

Η «γκαντεμιά» χτύπησε νέα επίπεδα στο 58', όταν ξανά ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μέσω VAR, για χιλιοστά των χιλιοστών μετά τη δεύτερη φορά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η τρίτη, όμως, ήταν και... φαρμακερή, αφού στο 79΄ πήρε το «rebound» από το σουτ του Γκρέι στο δοκάρι και έφερε το ματς στα ίσα.


Ο Νκέτια είχε δοκάρι για την Άρσεναλ στο 83' κι έτσι η Έβερτον έμεινε ζωντανή, πραγματοποιώντας στο φινάλε την απόλυτη ανατροπή. Αυτή τη φορά, ο «κεραυνός» του Γκρέι κατέληξε στο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στο κρύο Λίβερπουλ, την οποία δεν κατάφερε να σβήσει ο ακόμη πιο «παγωμένος» Ομπαμεγιάνγκ με τεράστια ευκαιρία στο 90+7'.

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Μίνα (31΄ Χόλγκεϊτ), Κιν, Γκόντφρεϊ, Γκόρντον (87΄ Ιγουόμπι), Ντουκουρέ, Άλαν, Γκρέι, Τάουνσεντ (66' Γκόμες), Ριτσάρλισον

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (65' Ταβάρες), Παρτέι, Τσάκα, Μαρτινέλι (71' Νκέτια), Όντεγκααρντ, Σάκα, Λακαζέτ (85' Ομπαμεγιάνγκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα