Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2: «Σφυροκόπημα» με στυλ και φόβος των «μπλε» για την κορυφή! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2: «Σφυροκόπημα» με στυλ και φόβος των «μπλε» για την κορυφή! (vids)

bet365

Η πρώτη ήττα της Τσέλσι έπειτα από δυο μήνες είναι ικανή να φέρει αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας! Η Γουέστ Χαμ κατατρόπωσε 3-2 τους «μπλε» με ανατροπή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τον Μαζουακού να σκοράρει με σέντρα – σουτ για το come-back στο 87'!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες στο πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήρθε με ανατροπή που μάλλον δίκαια σημειώθηκε για το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες.

Ασταμάτητος και ασυγκράτητος ο Μπόουεν που κέρδισε πέναλτι αλλά και σκόραρε, ο Αρτούρ Μαζουακού πέτυχε τρομερό γκολ στο 87' από αριστερά με σέντρα – σουτ που μάλλον δεν περίμενε ούτε εκείνος.

Γκολ και ασίστ γι' ακόμα ένα ματς για την Τσέλσι ο Μέισον Μάουντ που έφτασε στα 11 τέρματα και τα 7 «σερβιρίσματα». Άμεση απειλή πλέον για την απώλεια της κορυφής, ανάλογα με το αποτέλεσμα των Σίτι και Λίβερπουλ...

  • Ήθελε υπομονή και... προσωρινά χαιρόταν

Η Τσέλσι είχε καταλάβει εξ αρχής ότι θα χρειαζόταν αρκετή υπομονή σε αυτό το παιχνίδι. Λονδρέζικο ντέρμπι, φυσικά. Η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες έχει αποδείξει την ποιότητά της και οι «μπλε» είχαν τρομερά δύσκολο έργο στη διατήση της μοναξιάς τους στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τιάγκο Σίλβα φάνηκε να παίρνει το ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή – με τον Ρομέλου Λουκάκου ξανά στον πάγκο – και στο 28' με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ έγραψε το 1-0.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε αμέσως μετά το γκολ του, προκειμένου ν' απομακρύνει το χαμηλό σουτ του Μπόουεν από δεξιά, με τη μπάλα να έχει περάσει τον Μεντί και να καταλήγει προς το βάθος της εστίας. Ο Σίλβα έδιωξε, ωστόσο, τα «σφυριά» τελικά βρήκαν απάντηση με άλλο τρόπο. Στο 39' ο Λανσίνι από την άσπρη βούλα ισοφάρισε, αφού ο Ζορζίνιο έπαιξε λάθος πάσα στον Μεντί που είχε τον Μπόουεν πάνω του και ο Σενεγαλέζος πορτιέρε χάνοντας τη μπάλα ανέτρεψε τον αντίπαλό του για το πέναλτι των γηπεδούχων.

Πριν φύγει το πρώτο μέρος και με την Γουέστ Χαμ ν' ανοίγεται με ψυχολογία αλλά και να αφήνει κενά στα μετόπισθεν, ο Λόφτους – Τσικ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, έστειλε τη μπάλα αριστερά στον Ζίγιεχ, αυτός άλλαξε το παιχνίδι προς τα δεξιά και ο Μάουντ με μονοκόματο δεξί σουτ νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το εντυπωσιακό 2-1 της Τσέλσι.

  • Ο Μπόουεν έδειχνε το δρόμο, ο Μαζουακού μάγεψε τη μπάλα και... ανατροπή!

Το δεύτερο μέρος είχε ξεκινήσει σε πολύ ήρεμο ρυθμό και πραγματικά τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει κάποιον για γκολ από πλευράς Γουέστ Χαμ. Κι όμως οι γηπεδούχοι από το πουθενά με την πρώτη καλή τους στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο έκαναν το 2-2. Ο Τσουφάλ νίκησε τον Αλόνσο που δεν κατάφερε να του πάρει τη μπάλα με το κεφάλι και ο Μπόουεν με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μεντί για τη νέα ισοφάριση.

Ο Μάουντ από δεξιά επωμίστηκε να στέλνει μπάλες σε επικίνδυνα σημεία στην περιοχή των «σφυριών», όμως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις... προϋποθέσεις καλών ευκαιριών. Και με τον Μπόουεν να μην έχει ησυχάσει παρά το κερδισμένο πέναλτι και το γκολ, στο 75' έχασε τεράστια ευκαιρία με προβολή σε κενή εστία, με τη μπάλα να φεύγει άουτ έπειτα από γύρισμα του Αντόνιο.

Η Γουέστ Χαμ φαίνεται πως είχε αποφασίσει να δείξει και στην Τσέλσι – μετά τη Λίβερπουλ – πως εντός έδρας είναι ικανή για όλα κι έτσι στο 87' ο Μαζουακού με μαγικό τρόπο, δίχως να περιμένει κανείς αυτή την πορεία της μπάλας από τη σέντρα – σουτ, έγραψε το τελικό 3-2 ολοκληρώνοντας το come-back!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους – Τσικ, Ζορζίνιο, Αλόνσο (72' Πούλισικ), Μάουντ, Ζίγιεχ (63' Χάντσον - Οντόι), Χάβερτς (46' Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ζούμα (70' Φορνάλς), Ντιόπ, Τζόνσον (45' + 2' Μαζουακού), Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λανσίνι (85' Μπενραχμά), Αντόνιο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα