Λίβερπουλ: Εξαγορά ομάδας χόκεϊ για τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων»!

Λίβερπουλ: Εξαγορά ομάδας χόκεϊ για τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων»!

Newsroom
Λίβερπουλ: Εξαγορά ομάδας χόκεϊ για τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων»!

bet365

Η FSG, αθλητικό επενδυτικό fund που έχει στην ιδιοκτησία της τη Λίβερπουλ αλλά και το «Άνφιλντ», βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά των Πίτσμπεργκ Πένγκουινς, ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου.

Η 6η Οκτωβρίου του 2010 αναμφισβήτητα υπήρξε μια ημερομηνία-σταθμός στην σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Εκείνη την ημέρα, η FSG (Fenway Sports Group) των Αμερικάνων Τζον Χένρι και Τομ Βέρνερ εξαγόραζε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ευθύνη να αποπληρώσει τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση.

Οι ελπίδες των φίλων των «Κόκκινων» προς το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αποδείχτηκαν φρούδες, αφού σε λιγότερο από μία δεκαετία η FSG όχι μόνο πέτυχε την εξυγείανση των οικονομικών του συλλόγου, αλλά έφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή τόσο της Αγγλίας όσο και της Ευρώπης.

Πλέον, οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες των «Κόκκινων» του Μέρσισαϊντ προσβλέπουν σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror βρίσκονται ένα βήμα από την εξαγορά των Πίτσμπεργ Πένγκουινς, ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου, του NHL.

Σε περίπτωση που τελικά ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των Πένγκουνις, η αθλητική αυτοκρατορία της FSG θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, επεκτεινόμενη σε ένα ακόμα σπορ. Μέχρι σήμερα, η αμερικάνικη εταιρεία διατηρεί στην κατοχή της, εκτός από τη Λίβερπουλ και το «Άνφιλντ», τους Μπόστον Ρεντ Σοξ (ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος baseball), καθώς και το Fenway Park, το γήπεδο baseball της Βοστώνης.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα